Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@modzelem @epic_25 ten tag to już prawie elektroda. Ludzie jeździli (i nadal to robią) na 26" na wycieczki liczące tysiące kilometrów, ale Mirek nie pojedzie na nich na weekendowy wyjazd bo "dłuższa jazda jest nieprzyjemna". ksD

Dziwne, że nikt jeszcze nie polecił gravela. To byłaby wisienka na torcie.

@Shevcento7 26" to dobre i normalne koła. Jedyne co, to są co raz mniej popularne - w nowych rowerach już praktycznie
  • Odpowiedz
@kos_: mniej popularne w nówkach, a w użyciu to jakieś 90% nadal 26. Zaryzykowałbym, że nawet 28' trekingowe są popularniejsze od 27'5

Różnice w jeździe są kosmetyczne, to nie jest jak przy przy przejściu 24->26

Ludzie zamknęli się w niszy i zatracają poczucie rzeczywistości.
  • Odpowiedz
dla mnie przy wzroście 180cm 26" były za małe.

@modzelem: w jakim sensie za małe? mam prawie 2m i ponad 10 lat jeździłem codziennie na kołach 26 i do miasta to bym powiedział, że były nawet wygodniejsze niż 28
@Shevcento7: j.w. latami jeździłem po mieście na 26, aż w końcu pękła mi rama to przesiadłem się na 28 i momentami brakowało mi większej zwrotności. przy lekkiej jeździe
  • Odpowiedz
@Shevcento7: widzę zarżnięty amortyzator i brak zdjęcia napędu. Jak nie umiesz tego ocenić to ja bym się nie pchał w to - koszt postawienia takiego roweru do pionu to możne być 200zł lub jego wartość.
Bier koła 26" - nic im nie jest !
  • Odpowiedz