Wpis z mikrobloga

Producent: #lego
Numer: 8194
Rok: 2009
Cena: nie pamiętam, chyba 30zł?
Opakowanie: Plastikowa puszka
Numer recenzji: 9

Dopiero zauważyłem, że od początku nie wrzuciłem ani jednego modelu od Tiny Turbos. Pora to nadrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To jest mój pierwszy model z serii Tiny Turbos - Nitro Muscle. Pojazd nawiązuje do amerykańskich muscle car'ów z lat '90-2000. Auto wita nas masywnym przodem z wlotem powietrza u dołu. Dalej mamy maskę z wybrzuszeniem wskazującym na obecność sprężarki. Potem jest opływowa kabina, obklejona sportowymi naklejkami. W miejscu drzwi pojawia się napis V8, stąd możemy się domyśleć, że auto ma sprężarkę bo do amerykańskich V8 nie dokłada się turbin. Dodatkowo mamy czarny spoiler pod którym znajdują się światła stopu biegnące przez całą szerokość.
Przez te światła pojawia mi się skojarzenie z autami japońskimi z lat 90-tych.

Model stoi na mojej półce od samego początku a wszystkie naklejki dzielnie się trzymają. Wyróżnia się ciemnym niebieskim kolorem oraz NAPRAWDĘ szerokimi oponami. Serio. Na szerokich ośkach opona wystaje w 90% poza obrys auta. Jakbym był bagietą to bym się przyczepił ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trochę drażni mnie mało estetyczny zderzak gdzie widać study. Można było coś ciekawszego wymyślić bo przód wygląda jak taran a nie właściwy zderzak i grill.

Ocena: 4/5

#szubibricks #klocki
SzubiDubiDu - Producent: #lego
Numer: 8194
Rok: 2009
Cena: nie pamiętam, chyba 30z...

źródło: comment_DDWfc2DMSCGZIEdrl2knbr2siOJYGS6W.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach