Wpis z mikrobloga

@Kosteekk: raz odpalilem 4:3 800x600 i z pita nie bylo widac nikogo na sajcie, totalna pikseloza. Na 2k widac kazdy szczegol z daleka, w tym glowe. Do tego ograniczasz pole widzenia o 40%. Im wieksza rozdzialka tym lepiej
  • Odpowiedz
@BlackDave Granie na monitorach fullhd 800x600 to jest jakiś dramat xD kiedyś grałem na 4:3 i było trochę łatwiej dla mnie ale zaś przeciwnik miał przewagę jeśli grał 16:9
Nieraz nawet na turniejach zawodnicy przechodzili obok przeciwnika i go nie widzieli na 4:3 a na 16:9 wszystko elegancko widać po bokach xD
  • Odpowiedz
@Kosteekk: No i do tego grając na 4:3 ograniczasz to pole widzenia oka, ktore jest najwazniejsze xD Oczy są najbardziej wrazliwe na ruch wlasnie po bokach. No ale co tam, glowy wieksze sa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BlackDave: ale tu nie chodzi tylko o większe modele, w csie im więcej FPS, tym lepiej, do tego na niższej rozdzialce w większości masz 75 (tak, nie każdy ma monitor 144hz), mi osobiście na rozciągniętej gra się dużo lepiej, gra jest dużo szybsza, bardziej dynamiczna, i plynniejsza, plus no 6 lat na rozciągniętej, choćbym chciał to nie jestem w stanie przerzucić się na 16.9(z resztą i tak nie chce i
  • Odpowiedz
Na 2k widac kazdy szczegol z daleka, w tym glowe. Do tego ograniczasz pole widzenia o 40%. Im wieksza rozdzialka tym lepiej

Rozdzielczosc nie ma zadnego znaczenia, na 2560x1440 gra sie tak samo jak na 1920x1080 czy 800x600.

No i do tego grając na 4:3 ograniczasz to pole widzenia oka, ktore jest najwazniejsze xD

Oczy są najbardziej wrazliwe na ruch wlasnie po bokach. No ale co tam, glowy wieksze sa ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz