Wpis z mikrobloga

@kierownik_internetu:

Polska jest na tyle tolerancyjnym krajem jeśli chodzi o wolność wyznania

Szczególnie na wsiach albo w mniejszych miejscowościach gdzie jak jak się ma dziecko bez ślubu albo owe dziecko nie chodzi na religię to jest się wytykanym palcem xD

Faktycznie edukacja seksualna w szkołach taka zła, lepiej żeby gówniaki na lekcjach religii słuchały, że od walenia konia albo antykoncepcji pójdą do piekła.
  • Odpowiedz
@Lipathor: Przeskakujesz do takich skrajności że nie da się z Tobą rozmawiać. Jak rodzic "dzban" to równie dobrze, może wejść z dzieckiem pod autobus i dziecko nie dożyje 18stki albo zrobić 1000 innych rzeczy.

@kubulek: Następne przykłady typu "mam kolegę który robi to i to". Jak w Polsce są wioski gdzie jest trochę ludności prawosławnej czy muzułmanów to rozumiem, że wg Ciebie gonią ich tam z widłami jak
  • Odpowiedz
@kierownik_internetu: K---a, serio będziesz chciał mi teraz wmówić, że nietolerancja wśród polskich katolików to jakieś jednostkowe albo wyciągnięte z d--y przypadki? xD Żeby daleko nie szukać bo akurat mieszkam w Toruniu, w ostatni Piątek w Centrum Sztuki Współczesnej otwierała się wystawa jakieś performerki i katole się zebrały do bojkotu i wspólnego odmawiania różańca pod budynkiem bo twierdzili, że ta laska to satanistka.
  • Odpowiedz
To dlaczego nie chcecie edukować rodziców?

@kierownik_internetu: Jeszcze raz, rodzice to całkowici kretyni. Powierzenie im czegokolwiek to fatalny pomysł. Po drugie, chcesz prowadzić obowiązkowe zajęcia dla dorosłych ludzi? Świetny pomysł. Dlaczego akurat edukacja seksualna to taki wyjątkowy temat? Jak wszystko, powinna być możliwie wolna od ideologicznych dogmatów, ale poza tym to wiedza jak każda inna, jedynym wyjątkiem tutaj jest religia, bo już w założeniu nie polega na przekazaniu obiektywnej wiedzy
  • Odpowiedz
@Wap30: Przykro mi, ale "latarnicy" czy "edukatorzy lgbt" nie są wolni od ideologii. Po prostu jest to ideologia zgodna z Twoim światopoglądem więc ją popierasz.
@kubulek: Rozumiem, że jeden przykład który podajesz jest na tyle reprezentatywny, że można wrzucić wszystkich katolików do wora "ksenefobów"
  • Odpowiedz
"latarnicy" czy "edukatorzy lgbt" nie są wolni od ideologii

Czyli problemem zupełnie nie jest to co wymieniasz w poście, tylko ideologia

Po prostu jest to ideologia zgodna z Twoim światopoglądem więc ją popierasz.

@kierownik_internetu: zabawne bo zupełnie nie jest, po prostu wy nawet nie potraficie sformułować poprawnego argumentu
  • Odpowiedz
@Lipathor dlatego tez wychowywanie dzieci zostawmy rodzicom, ja uwazam, ze np. nauka o masturbacji w wieku 4 lat to duze przegiecie, zwlaszcza, ze takie dziecko nie jest zdolne do odczuwania przyjemnosci z masturbacji jesli w ogole jego cialo pozwoli mu na ten proces. No ale tez jeszcze nie mam dzieci ))¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wap30: Kolego, przecież to Ty napisałeś o ideologi - ja odpowiedziałem. Chyba już masz mocne urojenia skoro to ja mam w tym temacie cokolwiek argumentować poprawnie/niepoprawnie?
  • Odpowiedz
zwlaszcza, ze takie dziecko nie jest zdolne do odczuwania przyjemnosci z masturbacji jesli w ogole jego cialo pozwoli mu na ten proces

@Nagor: i tu się mylisz, owszem, że i nie dochodzą do finału, co nie zmienia faktu że odczuwają przyjemność. O tym m.in. jest w dokumencie WHO. Zresztą, to orane było już wielokrotnie nawet w tym wątku, zachęcam do poczytania.
  • Odpowiedz