@janusz_pol: > "Z ciekawości zrobiłem test słownictwa i wyszło mi że jest na poziomie 10 letniego dziecka", wyszło Ci że test jest na poziomie 10 letniego dziecka? xd
@Miorz: klikałem bardzo szybko, ale spoko, możliwe że ty szybciej. Gratuluję o ile ten test jest cokolwiek warty. Nie sądzę jednak aby był. Pytano o sława, które w mojej opinii, powinien znać każdy dorosły Polak. Nie było pytań o słownictwo branżowe. Moim zdanie to był test z synonimów i antonimów polskich podstawowych słów i tyle.
@Nieszkodnik: Nie. Każda wdowa jest niezamężna, ale nie każda niezamężna jest wdową. To ma być synonim:
Synonim (gr. synōnymos 'równoimienny'[1]) – wyraz lub dłuższe określenie równoważne znaczeniowo innemu, lub na tyle zbliżone, że można nim zastąpić to drugie w odpowiednim kontekście (auto – samochód).
A co najlepsze pisze z #p0lka które są na studiach i mam bardziej ubogacone słownictwo od nich to one są na poziomie niemowlaka #patologiazewsi
#przegryw #stulejacontent #oswiadczenie #zalesie #test #jezykpolski
"Z ciekawości zrobiłem test słownictwa i wyszło mi że jest na poziomie 10 letniego dziecka", wyszło Ci że test jest na poziomie 10 letniego dziecka? xd
@jamtojest: czyli jak najbardziej jest niezamężna...
Każda wdowa jest niezamężna, ale nie każda niezamężna jest wdową. To ma być synonim:
Wdowy nie można zastąpić słowem niezamężna.
Przed "że" powinien być przecinek.