Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
@dwuwarstwowy:

Najlepsze rozwiązanie to ciut większe ramki.

Całkiem niezłym mogło by też być po prostu brak kamery z przodu. Mogę się mylić ale wydaje mi się, że pstrykanoe selfaczków nie jest niezbędnym ficzurem dla wielu użytkowników.
  • Odpowiedz
@Niebezpieczny_wonsz_zecznny: Nie czaje po co robić telefony bez ramek i dodawać jakieś idiotyczne notche. Do tego jeszcze bez jacka, cienki i z niewymienialną baterią... Zamist zrobić normalny telefon z większymi ramkami, przyciskami, trochę grubszy żeby większa bateria się zmieściła, wszystkimi portami i z klapką jak kiedyś żeby wymienić na inną baterię jak się wyczerpie zamiast bawić się z powerbankiem... Nie lepiej, dodać 10 aparatów xD
  • Odpowiedz
Dlaczego bez echa przeszlo zaokrąglenie rogów ekranu wszystkich smartfonów, a wszyscy tylko dyskutują o notchu i jacku?
A co do przedniej kamery to jesteśmy w przedsionku technologicznym przed przykryciem jej ekranem i wygaszeniem go w tym miejscu na czas selfie, laptopy zegarki i inne sprzęty też by na tym patencie skorzystały.
  • Odpowiedz
  • 2
@cukru: przy sliderze obie części są zbyt cienkie na mini jacka. Nawet bateria grubsza nie wejdzie. Musieli by którąś cześć pogubić, a wtedy spece od designu dostaliby apopleksji.
  • Odpowiedz
Ja prd, jaki sens walczyć o ten niecały centymetr ramek z góry i dołu?

@dwuwarstwowy: Taki, że możesz ten centymetr lepiej zagospodarować.
Nigdy nie rozumiałem tego problemu z notchem - komu przeszkadza, ten może sobie przecież wyrównać brak ramki czarnym paskiem na ekranie.
  • Odpowiedz