Aktywne Wpisy

Hejcia mireczki, dziś moje 37 urodziny, życzenia złożyła mi jedna osoba, dajcie kilka plusów, bo smutno.
#urodziny #samotnosc #wykop30plus
#urodziny #samotnosc #wykop30plus

_e_l_o_ +38
J--------e, moja dziewczyna kupila psa calkowicie bez mojej wiedzy. Przyszla dzis z psem i mowi mi ze od dzisiaj to nasz pies. Nie przepadam za psami a szczegolnie za takimi niezapowiedzianymi... Spytalem jej kto z nim bedzie wychodzil to mi mowi ze ja rano a ona wieczorem xD No na pewno bede z---------l codziennie o 5 rano przed praca w sniegu z jej psem. Oczywiscie awantura i placz, ze jestem wobec niej

#python
Jak najładniej zapełnić listę sumą postów w danym dniu?
Przykład: lista[0] = suma postów w dniu 0 itd..
Posty mam w liście o nazwie 'myposts' przechowującą instancje klasy post (mającą atrybut date).
dates = [] # tu sobie robisz listę dat, które chcesz sprawdzićlista = [len(list(filter(lambda p: p.date == d, myposts))) for d in dates] #
dates = [] # tu sobie robisz listę dat, które chcesz sprawdzićlista = [len([post for post in myposts if post.date == date]) for date in dates]
Ale jeśli korzystasz z jakiegoś ORMa to powinno się to dać zrobić w jednym zapytaniu.
dates = []import defaultdict from collections
date_posts = defaultdict(lambda: {'sum': 0, 'posts': list()})
for post
Okay, oprócz wielokrotnego przejścia przez myposts bądź mało czytelnego kodu: jest po prostu Pythonic way na to. :)
from collections import Counter
dates_count = Counter(post.date.date() for
https://en.wikipedia.org/wiki/XY_problem