Wpis z mikrobloga

@v1lk: bardzo apetycznie wygląda Mireczku, jak przygotowana marchewka? Na ciepło? A na drugim zdjęciu z udkiem to marchewka na ziemniakach czy co? :D U mnie będzie coś a'la wieprzowina po chińsku. ()
  • Odpowiedz
  • 1
@Heheszkara marcheweczki takie małe (lub bardzo młode długie) na parze, wtedy mają taki fajny smak, potem trochę cukru, pieprz, sól, troszkę masła można dać, ale nie trzeba, widelcem zmielić na papkę (bądź zostawić grubsze kawałki, jak kto lubi) i gotowe.

To drugie zdjęcie, to marchewka była robiona identycznie, ułożone foremką jedno na drugim, tutaj ładniej to widać .

@korall i to się chwali, ja lubie w domu gotować, wręcz uwielbiam
v.....k - @Heheszkara marcheweczki takie małe (lub bardzo młode długie) na parze, wte...

źródło: comment_h96nmNTaUpQJONwzuh3xvnYe1UYSOLKy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz