Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć wszystkim.
Temat raczej dla osób po studiach i studiujących.
Chciałbym zmienić coś w życiu i zastanawiam się nad studiami. Po szkole średniej byłem na jakimś gównokierunku, ale postanowiłem to rzucić i zabrać się za pracę.
Teraz mam 29 lat i jakoś mnie tak natchnęło. Tym razem, chciałbym zacząć jakiś sensowny kierunek.
Myślę nad dwoma opcjami:

1. BHP (co wydaje mi się dość łatwe do ogarnięcia, poprawcie mnie jeżeli się mylę)

2. Inżynieria środowiska na politechnice #poznan. Ten kierunek wydaje mi się jednak za trudny. Po pierwsze, w szkole średniej miałem przeciętne oceny z przedmiotów ścisłych, czyli w zasadzie same trójki. Na maturze, po za obowiązkową matematyką, zdawałem jedynie dodatkowo podstawową geografię. Zastanawiam się więc, czy warto w ogóle składać dokumenty...

Może ktoś z Was ma jakiś pomysł, może coś doradzić.

#studia #nauka #zycie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

AnonimowyDziadek: Odpisze, bo moja dziewczyna studiowala inz. srodowiska na polibudzie lodzkiej, a w trakcie mgr rozpoczela podyplomowke BHP ;)
Inz. srodowiska sama w sobie wydaje sie byc nijaka, taki gownokierunek polaczony z chemia, mechanika i cos tam jeszcze. Inzynierka jak na kazdym innym kierunku, ale wielki plus, bo mieli duzo projektow, ktore jednak cos tam ucza.

Potem poszla na mgr ze specka bezpieczenstwo przemyslowe. Z jej opinii daleko temu to bezpieczenstwa w przemysle
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: każdy kierunek jest do d--y jak się do niego nie przyłożysz i nie zrobisz "czegoś więcej" niż samo studiowanie. Inżynieria środowiska i praca na budowach jest specyficzna, mam kontakt z wieloma ludźmi z tej branży (projektanci, właściciele firm klimatyzacyjnych, kierownicy dużych budów, inżynierowie budów) i opinie ogólne o pracy jak wszędzie - jedni narzekają, inni się w tym odnajdują, a jeszcze inni narzekają i łzy wycierają banknotami 500 zł
  • Odpowiedz