Wpis z mikrobloga

Obecnie mam #sony Xperia X, szukam jakiegoś używanego telefonu do 700-750zl.
Zalezy mi na #android 9, dobrym aparacie, baterii min 3000mAh oraz min 4GB RAM.

Telefon wykorzystywany w sumie do słuchania radia internetowego, jakieś proste gry, poczta, filmy, ale zależy mi na używaniu kilku aplikacji jednocześnie, a więc jednak musi być wydajny.

Rzuciła mi się w oczy #nokia 7 Plus, widziałem też #huawei p20 i #honor 9 oraz #xperia XZ1.

Od ponad 6 lat mam tylko telefony od Sony i nie jestem na bieżąco w temacie #telefony.
Co w tej cenie jest godnego uwagi i zakupu?

#elektronika

Tylko nie xiaomi!
  • 6
@DPary

Powiem szczerze, że do tej pory nie narzekałem na tą markę, miałem X8, L, Z no i teraz X i wszystkie działały szybko, jedynie mało było aktualizacji, ale jednak czuje, że już mi się znudził ten sam wygląd systemu i potrzebuję zmiany.

Mam nadzieję, że znajdzie się tu jakiś właściciel wymienionych w pierwszym poście telefonów i opisze swoje odczucia.

PS: Forum android znam ;)
gościu nosił w spodniach telefon i mu się wygiął a teraz kręci małysza że się samo stało.
tak samo jest jak ktoś zbije wyświetlacz - też mu się sam zbił.
Leżał w nocy na atłasowej poduszce którą babcia za cara wydziergała a rano zbity.
tak samo było też z soniakami nawet tu na wypoku - tam były szkalne plecki - tez sie same tłukły.
tak samo, same zalewały się telefony.
i zawsze
@PanDanda Wzielabym p20, sama z niego korzystam i jest to zajebiste telefon. Nic mi się nie zacina, zasięg mam zawsze lepszy od chłopaka, który korzysta z s8, zdjęcia to jest rewelacja, a bateria trzyma dłużej niż sądziłam.
A serwisy z Huawei to też bajka, koleżanka zbila aparat i uszkodziła tył w swoim p20lite i jak poszła, to jakoś kombinował, żeby na gwarancję jej to poszło.