Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 85
#feminizm #logikarozowychpaskow

jechałem pociągiem i jakaś kobieta chciała żebym jej pomógł wsadzić walizkę na górną półkę.

i naszła mnie refleksja. dlaczego ja jako facet nigdy nie proszę nikogo żeby pomógł mi włożyć walizkę na górną półkę?

odpowiedź jest bardzo prosta: bo zabieram ze sobą takie walizki, które jestem w stanie udźwignąć. przecież spokojnie mógłbym brać większe. ale tego nie robię bo jestem przewidujący i wiem że wiązałoby się to z kłopotami w podróży i proszeniem jakichś przypadkowych ludzi, co byłoby żenujące.

z tego wniosek że kobiety abierające z domu walizkę, która jest za duża dla nich samych są po prostu tępe.

ale takie znowu tępe być nie mogą bo przecież feminizm uczy nas, że są tak samo inteligentne jak mężczyźni.

czyli jeszcze gorzej: są cyniczne, bo już wychodząc z domu zakładają z góry, że wykorzystają kogoś żeby im pomógł, zawracając po prostu dupę obcemu facetowi.

wniosek: absolutnie nie pomagać. pomagać można tylko swojej kobiecie, nigdy obcej.

a jak któraś baba, komentując, powie do drugiej "proszę pani nie ma teraz prawdziwych mężczyzn" to należy odpowiedzieć: "ależ proszę pani, są!

• 44
  • 0
@Hanyu: kobiet rzeczywiście lepiej nie pytać, bo często jak tłumaczą to mylą prawą stronę z lewą.

"Interestingly, the higher the symmetry of the two hemispheres, the more difficult for the person is to discern right from left. This theory would explain why women tend to confuse both parts, since they usually have a higher brain symmetry than men. It is estimated that 8.8% of men often confuse between right and left,
@frytex2: Ja nie mylę, zatem nie trafiłeś. Ale brawo za pomysł specjalnego odwrócenia kota ogonem i próby ukazania swojego rozmówcy w gorszym świetle na podstawie badań, które jego nie dotyczą, ale odnoszą się do jego płci.
  • 0
@Hanyu: stereotypizacja jest czymś pozytywnym. to produkt ewolucji, pozwalający łatwiej i bez wysiłku radzić sobie w sytuacjach typowych
@frytex2: Również i pójściem na łatwiznę, gdyż obdziera drugą stronę z indywidualności i daje jej cechy typowe dla danej grupy. Mam nadzieję, że temat został zamknięty i dyskusja nie będzie kontynuowana. Nie widzę w tym celu, gdyż główny został osiągnięty. Pozdrawiam.