Wpis z mikrobloga

Która wersja #ck2 jest odpowiednia do wersji #eu4?
Z tego co pamiętam 2.7 jest odpowiedni do 1.8.
Może jest jakaś stronka do tego? :v #arr
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hubria: W sensie chcesz potem exportować save? Radzę sobie darować, bo tak się potrafi j---ć że szkoda gadać. Ja zawsze ręcznie wszystko ustawiam w tym generatorze w eu4, dłużej schodzi ale gameplay 10000x lepszy, moim zdaniem warto
  • Odpowiedz
@United Popieram pytanie @Hubria, jeśli robiłeś tak jak Thrash to mógłbyś zarzucić jakimiś radami, opisami jak to wygodnie robić? I naprawdę to długo schodzi? No bo jak patrzyłem na jego raporty z konwersji to za głowę się łapałem jak on to dobrze zrobił ale ile mu to zeszło roboty.

I czy do tego nie trzeba przypadkiem jakiegoś programu?
  • Odpowiedz
@Hubria: @Szymi14: Dokładnie tak samo jak thrash. Trzeba przede wszystkim zwiększyć limit tych punktów za które robi się państwo, chyba robiłem to modem albo pliki podmienialem. (Nie trzeba żadnego programu, w jakimś dla jest możliwość robienia customowej mapy) Potem wchodziłem na praktycznie KAŻDE państwo które liczyło się w mojej średniowiecznej Europie ck2 i klikałem po zakładkach żeby sprawdzić jak wygląda polityka wewnętrzna i prawa danego państwa. No a
  • Odpowiedz
@United: Nie wiem czy będzie mi się chciało kiedykolwiek tak bawić XD Zwłaszcza że teraz gram w Afryce to Afryki na pewno nie będę chciał przenosić XD Ewentualnie kiedyś kiedyś jak zagram Wikingami to dojebię porządną Skandynawię i to bym chętnie przeniósł, ale żeby się tak j---ć z taką dokładnością to chyba musiałbym się ze 3 razy zastanowić żeby to zrobić.
  • Odpowiedz
@MshL: W sumie jak tak patrzę na mapę tego zmienionego EU4 to nachodzi mnie pytanie: Co z miejscami które nie były dostępne w CK2, a są dostępne w EU4? W sensie cała Azja z Chinami, Japonia, Australia, reszta Afryki i obie Ameryki? Jak zrobisz konwersję to te ziemie są puste na amen i nikogo tam nie ma i nie da się tam zacząć gry czy jak? Jak to wygląda?
  • Odpowiedz