Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sondokan: Moi rodzice mają LG 43 calowy 3 lata, ja mam model 50UK6470, też 55 cali i mogę polecić. Ogólnie jeszcze miałem w domu rodzinnym też telewizor LG i działa do tej pory już 8 lat. Nie przejechałem się można powiedzieć jeszcze nigdy na LG. Na temat Samsunga się nie wypowiadam.
  • Odpowiedz
@Cojestpiec: Jak chcesz komuś polecać serię UK6400, to naprawdę musisz tego kogoś nie lubić. Przecież to mocny kandydat do najgorszego tv roku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Sondokan: Zdecydowanie Samsung - matryca przede wszystkim o strukturze RGB, do tego typ VA. Zdecydowanie lepszy wybór.

Do konkurencji z tym Samsungiem powinieneś zestawić Philipsa 55PUS7303, a nie LG.
  • Odpowiedz
@deshix Matryca, a w zasadzie struktura piksela - jest RGBW, zamiast normalnego RGB. To powoduje, że kolory są mocno wykoślawione, i trochę też traci się na szczegółowości, bo TV myśli że ma 3840 pikseli, a pełnych zestawów RGB ma tylko 2880... Jedyny plus to SmartTV, ale to trzeba dokupić pilota Magic żeby to miało sens i prawo bycia. Barachło straszne ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Serię UK6300 i
  • Odpowiedz
@fordern: jak ogladalem w jakimś MM to właśnie kolorowo bardziej mi się podobał od samsungow (takie wszystko żywsze było) + lepiej trzymał kolory przy patrzeniu z katów - ale to pewnie zasługa IPS vs VA
  • Odpowiedz
@deshix: No przede wszystkim matryca RGB. Od konkurencji, jak zależy na SmartTV, to podany przez OPa Samsung, albo Philips 55PUS7303. Jak nie, to Sony KD-55XF7005
  • Odpowiedz