@Sondokan: Moi rodzice mają LG 43 calowy 3 lata, ja mam model 50UK6470, też 55 cali i mogę polecić. Ogólnie jeszcze miałem w domu rodzinnym też telewizor LG i działa do tej pory już 8 lat. Nie przejechałem się można powiedzieć jeszcze nigdy na LG. Na temat Samsunga się nie wypowiadam.
@Cojestpiec: Jak chcesz komuś polecać serię UK6400, to naprawdę musisz tego kogoś nie lubić. Przecież to mocny kandydat do najgorszego tv roku ( ͡°ʖ̯͡°) @Sondokan: Zdecydowanie Samsung - matryca przede wszystkim o strukturze RGB, do tego typ VA. Zdecydowanie lepszy wybór.
Do konkurencji z tym Samsungiem powinieneś zestawić Philipsa 55PUS7303, a nie LG.
@deshix Matryca, a w zasadzie struktura piksela - jest RGBW, zamiast normalnego RGB. To powoduje, że kolory są mocno wykoślawione, i trochę też traci się na szczegółowości, bo TV myśli że ma 3840 pikseli, a pełnych zestawów RGB ma tylko 2880... Jedyny plus to SmartTV, ale to trzeba dokupić pilota Magic żeby to miało sens i prawo bycia. Barachło straszne ( ͡°ʖ̯͡°)
@fordern: jak ogladalem w jakimś MM to właśnie kolorowo bardziej mi się podobał od samsungow (takie wszystko żywsze było) + lepiej trzymał kolory przy patrzeniu z katów - ale to pewnie zasługa IPS vs VA
@deshix: No przede wszystkim matryca RGB. Od konkurencji, jak zależy na SmartTV, to podany przez OPa Samsung, albo Philips 55PUS7303. Jak nie, to Sony KD-55XF7005
cale zycie mylam opakowania po jogurtach, sciagalam etykiety, plukalam kartony i butelki zeby potem zamieszkac w bloku i zdac sobie sprawe, ze wystarczy jedna osoba (ktora zawsze sie znajdzie), zeby ta cala segregacja nie miała sensu
LG 55UK6750
https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-55uk6750.bhtml?from=gf&p=2399.00&cr=0&gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAiAhp_jBRAxEiwAXbniXYQxFwmVD-Fr2hCwqujqQm-AhHwOSIZeqMNeC_jYbG-E6cMsQ6331hoCW8kQAvD_BwE
Czy Samsung UE55NU7472
https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55nu7472.bhtml?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAiAhp_jBRAxEiwAXbniXVwILeIPpBSRyjP9Lggc_r3MC4qtliS1d3KGAqCoscGpelUtEjlOQRoCXmAQAvD_BwE
#telewizory #ps4 #xboxone
@Sondokan: Zdecydowanie Samsung - matryca przede wszystkim o strukturze RGB, do tego typ VA. Zdecydowanie lepszy wybór.
Do konkurencji z tym Samsungiem powinieneś zestawić Philipsa 55PUS7303, a nie LG.
Serię UK6300 i
PUS6703 ma spoko obraz, ale to raczej opcja dla osób nie wymagających zbyt zaawansowanego SmartTV.