Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szalaputka: Są jeszcze w ogóle sprzedawane wersje OS "BOX"? Bo za 400 zł. to wersja OEM uwiązana do komputera.

O ile dobrze pamiętam to da się to chyba raz jeszcze aktywować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Szalaputka: aktywacja jest per komputer - jak na pc masz licencje OEM to nie zadziała na laptopie. Jak na pc masz licencje box, to powinieneś sformatować Windowsa na pc żeby zainstalować go na laptopie.
  • Odpowiedz
aktywacja jest per komputer - jak na pc masz licencje OEM to nie zadziała na laptopie

@Koliat: Nie jestem przekonany czy nie zadziała właśnie. Coś pamiętam że chyba zadziała, ale...

tzn mam takie śmieszne wąskie kartonowe pudełko z płytą i kluczem.Uzylem tego samego klucza na laptopie rodziców i działa na pc i na
  • Odpowiedz
  • 2
@motaboy: dokładnie - od jakiegoś czasu aktywacja! == zgodność z warunkami licencji. MS chyba wyszedł z założenia że kto ma kupić to kupi, a jak ktoś ma spiracic to i tak spiraci, byleby mu działało bez potrzeby ściągania ruskich aktywatorow?
  • Odpowiedz
  • 0
@piotrulos: mam naklejkę na PC z kluczem i jest napisane "for OEM software".Co najlepsze, jak już mówiłem wyżej użyłem tego samego klucza na laptopie.Tu i tu używam tego samego klucza
  • Odpowiedz
  • 0
@piotrulos: co najlepsze, na stronie Microsoftu o wersji OEM windowsa 10 jest napisane "użytkownik nie otrzymuje płyty bądź pamięci USB z systemem" a takowa płytę otrzymałem, więc idk o co chodzi
  • Odpowiedz