Wpis z mikrobloga

Dopłacić £30.000 do kredytu za rok podczas remortgage i mieć spłacone 60% chałupy.
Czy kupić Porsche Cayman 718 w którym się zakochałem
I śmigać takim cackiem w wieku 33 lat?
Ubezpieczenie na taki egzemplarz, £800-1000 na rok
https://www.autotrader.co.uk/car-details/202503069814069?sort=relevance&searchId=90215257-47bb-4ad2-8bba-75de8f367d6e&advertising-location=at_cars&make=Porsche&model=718%20Cayman&page=2&postcode=Ng92rf&price-from=25000&price-to=40000&fromsra

#uk #motoryzacja #porsche #marzenia #przemyslenia #pytaniedoeksperta #finanse #filozofia
adamsowaanon - Dopłacić £30.000 do kredytu za rok podczas remortgage i mieć spłacone ...

źródło: 1000016489

Pobierz
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oczywiście racjonalnym wyborem jest splata kredytu, ale nie zawsze w życiu trzeba się kierować tylko rozumem.
Osobiście sama bym brała Porsche jeśli to twoje marzenie i masz stabilna sytuację finansową bo yolo.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: a widziałeś co porsche robi ostatnio? 2015/2018 to był peak Porsche i ten cayman jest dobrym tego przykładem, świetne silniki, świetne wykonanie, praktycznie bezawaryjne maszyny
  • Odpowiedz
  • 0
a widziałeś co porsche robi ostatnio?

@Subtelnie: w sensie że za dużo elektroniki w kabinie w najnowszych? Oraz że produkują elektryki xd?

Na najnowsze i tak mnie nie stać, a 2017/2018 model mi się bardzo podoba.

Mówisz za ten że za 5 lat cena takiego caymana z ogłoszenia będzie wyższa o uwzględnienie inflacji? Czyli realnie nie straci na wartości mimo większego przebiegu?
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: powiem Ci tak, sprzedałem stary dom, wziąłem niezłe siano, mam lekki kredyt na nowym domu, kupiłem sobie 911 i działkę w górach. Hajs na hipotece to najtańszy pieniądz na rynku, a marzenia są bezcenne :)
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: no uważam, że takie 90-120k to będzie minimum do jakiego zejdzie ten model w ciągu najbliższych 5 lat. Kondycję Porsche dobrze obrazuje ten wykres, widać jak po 2007 lecieli w górę po recesji, potem rozwój i dobre pomysły do 2017/18, i potem po covidowych wzrostach, do teraz równia w dół, zarówno giełdowo jak i produktowo
Subtelnie - @adamsowaanon: no uważam, że takie 90-120k to będzie minimum do jakiego z...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: Jak chcesz pojeździć szybko to elektryka nic nie przebije w niskim budżecie. Jakby znalazł taniego ioniq 5n to prawie jakbyś spalinówką jeździł.

Czy warto iść w caymana czy inne ciekawe auto w tym momencie? 33 lata to już nie jest taki młody wiek. Powinieneś zacząć luzować bycie sknerą, mocno "rozsądnym" człowiekiem. Nie powiem ci czy to jest auto dla ciebie, ale tylko doradzić, że to jest dobry moment by
  • Odpowiedz
  • 0
jezeli nie stac Cie aby kupic ta fure za 2, 3 czy 5 lat to jej nie kupuj rowniez teraz.

@DrGreen_2: ale ja nie chcę najnowszego modelu, bo mi się bardziej podoba ten z 2018,
Stać mnie będzie w przyszłym roku jak dozbieram łącznie £40.000 bo wiadomo że serwis jakis może byc potrzebny ale za nowy musiał bym wydać minimum £60.000,
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: widze, ze bardzo chcesz aby jak najwiecej ludzi Ci powiedzialo abys kupic fure! Wiec kupuj fure i sie ciesz XD

BTW jestes singlem, przez nablizsze X lat AI nie zabierze Ci pracy wiec nie ma wielkiej roznicy co zrobisz!
  • Odpowiedz