Aktywne Wpisy
Whiskeyjack29 +45
Ponad 10 lat w zawodzie, 5 lat studiów, branża która płaci naprawdę dobrze spokojnie top 90-95% ludzi w tym kraju. Doszedłem do sufitu, dalej to już polityka korporacyjna albo własny biznes. Robiłem wszystko jak trzeba. Odkładałem, ETF-y, nie przepalałem. Podwyżki dostawałem. A inflacja przez 5 lat i tak zjadła mi z 25% realnej wartości wypłaty.
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę
Efekt? Stać mnie na kawalerkę. Na 60m żeby zamieszkać z żoną i pomyśleć o JEDNYM dziecku muszę

Bejwatch 0
Pochwalcie się swoją znajomością angielskiego. Pewnie dukacie gorzej niż pani Magdalena, wielcy poligloci z wykopu.
#raportzpanstwasrodka
#raportzpanstwasrodka

Czy kupić Porsche Cayman 718 w którym się zakochałem
I śmigać takim cackiem w wieku 33 lat?
Ubezpieczenie na taki egzemplarz, £800-1000 na rok
https://www.autotrader.co.uk/car-details/202503069814069?sort=relevance&searchId=90215257-47bb-4ad2-8bba-75de8f367d6e&advertising-location=at_cars&make=Porsche&model=718%20Cayman&page=2&postcode=Ng92rf&price-from=25000&price-to=40000&fromsra
#uk #motoryzacja #porsche #marzenia #przemyslenia #pytaniedoeksperta #finanse #filozofia
źródło: 1000016489
PobierzKupując Porsche pewnie budżet musiał bym zwiększyć do 6-6.5 miesięcy pracy w roku.
@S_T_A_L_K_E_R_: nie lubię elektryków, do tego podoba mi się bryła i silnik w Porsche
Osobiście sama bym brała Porsche jeśli to twoje marzenie i masz stabilna sytuację finansową bo yolo.
@Subtelnie: dlaczego?
fura bedziesz zachwycone przez miesiac a pozniej juz nie bedzie na Tobie robic wrazenia, splacony szybciej kredyt zawsze cieszy a fure kupisz sobie pozniej i tak!
@Subtelnie: w sensie że za dużo elektroniki w kabinie w najnowszych? Oraz że produkują elektryki xd?
Na najnowsze i tak mnie nie stać, a 2017/2018 model mi się bardzo podoba.
Mówisz za ten że za 5 lat cena takiego caymana z ogłoszenia będzie wyższa o uwzględnienie inflacji? Czyli realnie nie straci na wartości mimo większego przebiegu?
@DrGreen_2: będąc siwym dziadkiem w okolicy 50tki tak jak większość ich klientów?
źródło: obraz
PobierzCzy warto iść w caymana czy inne ciekawe auto w tym momencie? 33 lata to już nie jest taki młody wiek. Powinieneś zacząć luzować bycie sknerą, mocno "rozsądnym" człowiekiem. Nie powiem ci czy to jest auto dla ciebie, ale tylko doradzić, że to jest dobry moment by
@DrGreen_2: ale ja nie chcę najnowszego modelu, bo mi się bardziej podoba ten z 2018,
Stać mnie będzie w przyszłym roku jak dozbieram łącznie £40.000 bo wiadomo że serwis jakis może byc potrzebny ale za nowy musiał bym wydać minimum £60.000,
BTW jestes singlem, przez nablizsze X lat AI nie zabierze Ci pracy wiec nie ma wielkiej roznicy co zrobisz!