Aktywne Wpisy

haakenn +11
Mirki jest inba na grupie klasowej. Dzieciaki miały egzamin na kartę rowerową i jest afera wśród rodziców o jeden obrazek. Z chęcią wysłucham opinii ekspertów. KTO MA TUTAJ PIERWSZEŃSTWO?
#kiciochpyta #rower #samochody
#kiciochpyta #rower #samochody
źródło: 1000016705
Pobierz
Pally +30
źródło: 1747876983670834
Pobierz

Mój przypadek: odkąd jestem żonaty, rozliczam się wspólnie z żoną. Dzięki temu nie wskakujemy w drugi próg.
Wchodzę dziś rano na e-pita i zaznaczona metoda rozliczenia indywidualna. Żadne ulgi nie wprowadzone (a przecież z automatu miało uwzględniać te ulgi, z których korzystamy, np. na dzieci). Gdybym olał i nie sprawdził - ponad 2000 zł do zapłaty. Po zmianach metody rozliczania i wprowadzeniu ulg - ponad 1000 do zwrotu.
Mam wrażenie, że oni żerują na tym, że ludzie usłyszeli "aaa rozliczą nas sami to nie będę nic sprawdzać". A tu może wyjść niezły zonk u większości :).
Morał: sprawdzajcie e-pity! Sprawdź też mamie/ojcu/babci/dziadkowi/bratu/siostrze.
#epity #podatki #pit
@krpablo: nie, nie miało. Za każdym razem powtarzali że system domyślnie nie uwzględnia ulg.
1) pracodawca się pomylił, a e-PITy bezmyślnie kopiują dane z PIT-11c bez żadnej walidacji
2) e-PITy mają kupę błędów
HMMMMMMMMMMM
@CaleZycieZielony: US nie jest wróżką?