Aktywne Wpisy
mmmod +32
nie mogę iść do sklepu i powiedzieć żeby te p---y nie sprzedawały alkoholu mojej starej pijanej? marzenie ścietej głowy hm? aż zal dupe ściska bo całe osiedle wie że moja stara to pijaczka no i to oczywiste ze ktoś nie kupuje 300ml wódy dziennie na imprezke, będac 60 paroletnią kobietą, oby te p---y ze sklepy zdechły, dosłownie mam w dupie prawo konsumenckie, niech zdechną k---a na raka, jak moga to k---a robić
WolfSky +240
A oto Nasz wygrana!
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Tak swoją drogą to babcia wybrała drugą xD powiedziała lewa od serca ale Krzysiu, albo reżyserka (( ͡° ͜ʖ ͡°)) myślała że chodzi o lewą stronę Krzysia no i jest.
Dzięki za wszystkie miłe słowa i pozdrawiam :D
#awanturaokase
Ta mapa pokazuje, ile razy urzędujący prezydent Stanów Zjednoczonych odwiedził państwa europejskie od czasu rozwiązania Związku Radzieckiego, które miało miejsce 26 grudnia 1991 roku. Od tego czasu urząd piastowało pięć osób:
George H. W. Bush (- 20 stycznia 1993 r.)
Bill Clinton (20 stycznia 1993 r. - 20 stycznia 2001 r.)
George W. Bush (20 stycznia 2001 r. - 20 stycznia 2009 r.)
Barack Obama (20 stycznia 2009 r. - 20 stycznia 2017 r.)
Donald Trump (obowiązujący, 20 stycznia 2017 r.)
Źródłem danych jest ta lista w Wikipedii: lista podróży międzynarodowych dokonana przez prezydenta Stanów Zjednoczonych
Uwagi:
Wszystkie liczby są wyświetlane zgodnie z opisem w Wikipedii (Oddziela ona Kosowo od Serbii / Jugosławii)
Koniec zimnej wojny definiuje tu rozpad Związku Radzieckiego (26 grudnia 1991 r.)
"Microstates" (na przykład Monaco, San Marino) nie były jeszcze odwiedzane przez urzedującego prezydenta USA od czasu zakończenia zimnej wojny, z wyjątkiem Watykanu, który przyjął już 9 wizyt prezydenta.
(dane lipiec 2018)
#ciekawostki #polityka #usa #mapy
@dzika-konieckropka: Nic dziwnego, skoro 18 razy był w Rzymie, to wpadał przy co drugiej okazji.