Wpis z mikrobloga

Miraski, co warto zobaczyć w Rotterdamie? Bo myślałem sobie jutro podskoczyć na pół dnia - jest sens?
#holandia
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sherkhaan: Do zobaczenia to myślę, że most Erasmusburg, ciekawie wyglądające centrum handlowe Market Hall i niedaleko tego domki w kształcie sześcianu, Euromast. Park Kralingen Bos też jest ciekawy, ale to chyba bardziej latem.
  • Odpowiedz
@sherkhaan: Jak na pół dnia to chyba dobra trasa, jedynie co to nie masz na trasie Cube Houses, ale to tak jak pisałem nie daleko tej hali targowej w kształcie chlebaka, więc chyba nie ominiesz i sam dworzec robi dobre wrażenie :)
  • Odpowiedz
@sherkhaan: będziesz przechodzić obok muzeum morskiego, możesz ewentualnie zajrzeć (Maritiem Museum)
W Markthal obowiązkowo coś zjedz, tam dobre żarcie mają. Z Markthal może lepiej pójść przez Hoogstraat w stronę stacji, to jedna z głównych ulic handlowych Rotterdamu
  • Odpowiedz
@sherkhaan: gdzieś można zobaczyć te "pracujące" wiatraki, które były używane nie tylko do przepompowywania wody, ale na przykład mielenia itp. Tylko nie pamiętam jak to muzeum się nazywa :D

W Rotterdamie jest Kunsthal, mają często tam dobre wystawy.
  • Odpowiedz
@urwis69: okej, również wpisuję do planu, ale jak widzę dzisiejszą pogodę to chyba wycieczkę przesunę na środę
@geuze: wiatraków to ja się naoglądałem, ale chyba też poszukam żeby rodzinkę było gdzie wozić jak już odwiedzą ;]
  • Odpowiedz