Aktywne Wpisy

Ukiss +43
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
Kielbasiarz +411
W Polsce sa dwa sposoby na zabicie kogos bez poniesienia wiekszych konsekwencji.
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy

Mireczki, potrzebna mi pomocna dłoń, taka która pisze w htmlu trochę. Potrzebuje jakiś trick, skrypt, program, cokolwiek, do pobrania na dysk archiwum albumu google z komunikatora hangouts. Chciałbym pobrać od razu wszystkie na raz, bo od kilku miesięcy nic się nie zmienia i mogę tylko po jednym zdjęciu... Nie wiem czy to błąd, czy google zablokowało, ale nie mam zamiaru pobierać w taki sposób ponad cztery tysiące zdjęć. Na PW wszystko wytłumaczę jak działa ta dziurawa strona i do czego sam doszedłem, bo trochę już przebadałem temat i pracownicy google się nie postarali :P Np. nadal nie można wrzucić na czat plików typu txt, doc, ale najgorsze że nie można też żadnego pliku video, ani mp3 itp. A aplikacja powstała w 2013 roku.. Wideo można tylko z telefonu, które i tak się za długo kompiluje, u mnie na iphone 8, z mov na mp4 plik 69mb wysyłał się ponad minute. Próbowałem różne rozszerzenia do chrome i każde pobierało tylko miniaturki. Chyba że źle szukam, bo dziwne żeby nie było takiej aplikacji. Ja już dostaje od tego ku#wicy i sam jednak nie dam rady. Także jakby ktoś był chętny spróbować swoich sił to zapraszam na PW.
alizee dla cenzury
źródło: comment_KK2Igh67kgPA6ul4T2A5jqkNpZuUEmLM.jpg
Pobierz