Wpis z mikrobloga

Miruny mam pytanie. Chodzi o to, że mam problem z pilotem do tv.
Kupuje nowe baterie, podziałają jakiś tydzień i pilot nie działa. Baterie sprawdzane na innym pilocie i są w pełni sprawne. Zjeby w media markt powiedzieli, że pilot musi zostać zwrócony wraz z telewizorem, no bo samego pilota nie wymienią, więc rodzicom nie chciało się z tym bawić i tak kupowali te baterie i kupowali co chwila i nie wiem czy czasami już gwarancja przeminęła.
I tu moje pytanie, czy jest jakaś możliwość naprawienia pilota, w jaki sposób i co jest przyczyną? Dodam, że tv i pilot jest firmy sharp, a sam pilot jest chyba na ultradźwięki, na pewno nie na podczerwień.

#kiciochpyta #technologia #elektronika
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sebsossj: Jeśli zdecydujesz się na reklamację razem z telewizorem to rękojmia ma dużo "lepsze" terminy - okres odpowiedzialności to 2 lata od momentu wydania towaru i masz rok na zgłoszenie żądań od momentu zauważenia wady (czyli w sumie to 3 lata). Inna sprawa że już im to zgłaszałeś i nie zdecydowałeś się na rękojmię (minął już rok od zgłoszenia?).
  • Odpowiedz
@sebsossj: To jeśli rodzice obędą się przez te ~2 tygodnie bez telewizora to zgłoś z rękojmi z żądaniem wymiany na nowy (lub naprawy - jak wolisz, sprzedawca i tak zrobi jak mu będzie wygodniej). W MediaExpert lubią takie zgłoszenia przepisywać na swoje formularze, więc pamiętaj tylko że to ma być rękojmia, a nie gwarancja producenta. Jeśli naprawią a problem znowu się powtórzy będziesz mógł odstąpić od zakupu i kupić za
  • Odpowiedz
@sebsossj: możesz zawsze napisać do producenta o tym fakcie na zagranicznej stronie. Czasami wychodzą oni klientom na rękę i przesyłają za darmo piloty, transmitery i inne pierdoły.
  • Odpowiedz