Wpis z mikrobloga

Wszedłem w posiadanie tego zegarka. Jest to pamiątka po dziadku i chciałbym go nieco odświeżyć, bo jak widać wymaga nieco uwagi. Prosiłbym zatem o polecenie dobrego zegarmistrza w Warszawie. Nie chciałbym, żeby trafił do byle kogo bo jako pamiątka jest dla mnie bardzo ważny. Do zrobienia raczej tylko higiena, bo mechanizm chodzi prawidłowo (zegarek mechaniczny). Dziadek nosił go ponad 30 lat.

#zegarki #zegarkiboners #zegarek
poczekaj - Wszedłem w posiadanie tego zegarka. Jest to pamiątka po dziadku i chciałby...

źródło: comment_Qy8zKAiVE1rlKfjGDF8Ep4Zx0Jjf065y.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poczekaj: Cała kosmetyke jaką bym na Twoim miejscu zrobił to zmiana na pasek i lekkie odnowienie koperty, ale tarczy bym nie ruszał. Szkiełko spolerować jeśli tego wymaga
  • Odpowiedz
@poczekaj: fajny zegarek, ale na szczęście dość popularny i da sie dostać do niego tarczę z demobilu pewnie. odrestaurowywanie tej będzie zupełnie nieopłacalne i czasochłonne.
  • Odpowiedz
Ja za renowacje mechanizmu zapłaciłem 220zł plus nowe szkiełko 90zł ale tarcza mojego była w dużo lepszym stanie.
  • Odpowiedz
Panowie jaka kosmetyka jak ten zegarek wymaga całego serwisu patrząc na stan i jego wiek. Zacznij od znalezienia dobrego zegarmistrza który zrobi konserwacje zegarka. Wyobraź sobie, że masz auto i przez 30 lat jeździsz nim bez zadnego serwisu i wymiany oleju. Na tarczy leży ułamany kawałek mostu remontuaru. Szkło do polerki bądź wymiany (koszt nieduży)
  • Odpowiedz
@poczekaj jak wrócę do domu to pokaże Ci jak zegarmistrz odnowił mój egzemplarz. Nie pamiętam ceny zje była bardzo mała. Też mam ten zegarek po dziadku ☺
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@poczekaj: moj dziadek mial taki sam, ale z czarną tarczą. Wygląda o trzy nieba lepiej. Moze dowiedz się czy da radę tarczę zmienić.
  • Odpowiedz
Moze dowiedz się czy da radę tarczę zmienić.

@jascen: Tak jak pisałem wyżej, nie chce za mocno ingerować, bo zdecydowanie wolę zachować walory pamiątkowe niż poprawiać jego wygląd zmieniając tarczę na czarną. Zawsze mogę sobie kupić inny zegarek który dobrze wygląda, a tu nie o to chodzi.
  • Odpowiedz