#programowanie #programista15k #pytanie #pytaniedoeksperta #cszarp Siema Mirasy, problem z siszarpem. Mam klase z osmioma polami po ktorej dziedziczy piec klas w ktorych zazwyczaj jest jedno -dwa pola dodatkowe, pytanie brzmi jak obiekty klas dziedzicxacych przechowac w liscie przechowujacej typ klasy dziedziczonej?
@magellan322: bez sensu klasaDziedziczaca jest obiektem tak samo jak jest klasaDziedziczona więc jak nie zadziałało dla List to tak samo nie zadziała dla List Chyba że c# jest bardziej #!$%@? już inne analogiczne języki #nieznamsietosiewypowiem
@zrodzony_w_przegrywie: po pierwsze to mnie męczył ten edytor online, po drugie co ty byś chciał, żeby klamra zajmowała swoją własną linijkę - przecież to dopiero jest bilet do piekła ( ͡°͜ʖ͡°)
Siema Mirasy, problem z siszarpem.
Mam klase z osmioma polami po ktorej dziedziczy piec klas w ktorych zazwyczaj jest jedno -dwa pola dodatkowe, pytanie brzmi jak obiekty klas dziedzicxacych przechowac w liscie przechowujacej typ klasy dziedziczonej?
lista.Add(new klasaDziedziczaca(pola));
Pojawoa sie problem typow
#nieznamsietosiewypowiem
Wklej wycinek kodu, skopiuj cały błąd jaki dostajesz, to może nie będzie trzeba wróżyć z fusów i ktoś ci pomoże.
Wszystko działa jak ma działać.