Aktywne Wpisy

SweetStrawberry +58
Daaawno mnie tu nie było ʕ•ᴥ•ʔ Nawet się troszkę stęskniłam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pokazmorde #atencyjnyrozowypasek
#pokazmorde #atencyjnyrozowypasek
źródło: 154962667337632033
Pobierz
Argajl +48
Czy spotkaliście się z taką sytuacją w #lidl ? Musiałem parę dni ochłonąć by to opisać.. W ostatni piątek byłem z rodziną na zakupach w niedawno otwartym nowym sklepie Lidl przy ul. Odkrytej w Warszawie.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
Było chwilę po godzinie 15:00 gdy z wyładowanym na maxa wózkiem mimo próśb moich i innych klientow o otwarcie kasy standardowej zostaliśmy zaproszeni do kas samoobsługowych… ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Prośby i niezadowolenie zostały zbyte przez pracownika,że cytuje: „Taka jest polityka firmy” a „jeśli nie uda nam się zmieścić w 1 koszu kasy automatycznej resztę zakupów możemy dokończyć w drugiej innej kasie”.
źródło: IMG_3006
Pobierz

#pytanie #pytaniedoeksperta i może #studbaza
Nie do wykładowcy, ale np. do klienta, firmy, współpracowników. Szanowny Panie jest za poważne, a Cześć zbyt mało poważne. Witam nie można użyć, bo ostatnio taka moda, że wstyd. Zostaje Dzień dobry. Ale mówiłeś, że też nie można, bo ktoś może przeczytać wieczorem.
Można by napisać Panie , ale nie zawsze znasz imię osoby do której piszesz (albo piszesz jednocześnie do dwóch
Informacja nieprawdziwa. Ja dawałem.
Ludzie tutaj sypią argumenty że witać to można gościa w domu, tylko dziwne że wszyscy jak witają gości w domu to mówią dzień dobry albo dobry wieczór i zapraszają do środka.
witam,
wyniki będą jutro
pozdrawiam
xD
@Jaracz_Joint: Proponuję zapoznać się w takim wypadku ze znaczeniem słowa "you" w języku angielskim, bo to jest właśnie forma na Pan w odpowiedni sposób użyta.
@NieRozumiemIronii:
Dear to drogi a nie Szanowny.
opis odnośnika
opis odnośnika
oczywiście bo tak powiedział ktoś z internetu. Języków nie tłumaczy się w 100% z jednego na drugi. You w formie grzecznościowej to nic innego jak w polskim Pani, Pan lub Państwo.
Poniżej przykłady użycia jednego ze zwrotów będących przedmiotem dyskusji powyżej wraz z ich kontekstem:
https://context.reverso.net/tłumaczenie/polski-angielski/Szanowny+doktorze
Wszedles na słownik i uznajesz to za prawdę objawioną, no geniusz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/dear
dear oznacza drogi xDDDD