Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Jaracz_Joint co ty #!$%@? w ogóle. Widać że się nadajesz tylko do jarania gówna które ci już mózg wyżarło.

@Stragan: Śmieszne, wiesz że wykazałeś w ten sposób że nie nadajesz się do prowadzenia merytorycznej dyskusji ponieważ nie wnosisz żadnego argumentu do rozmowy? Za każdym razem mnie to niezmiernie śmieszy :)

@Infamiee: Same głupoty :) Stara baba która żyje w starych czasach https://www.wdib.uw.edu.pl/studia/88-pracownicy/samodzielni-pracownicy-naukowi-wdiib-uw/368-prof-dr-hab-malgorzata-marcjanik
  • 3
@Jaracz_Joint: przepraszam Panie Profesorze uniwersytetu dziura w dupie za podważenie twojego autorytetu. Mam nadzieję, że jako eskpert polonistyki wydasz odpowiednie oświadczenie na temat adresowania maili.
A tak serio to naprawdę wykazałeś się inteligencją podważając stanowisko profesora, który to pisał. Łatwo można stwierdzić, że jest większym autorytetem w znajomości języka polskiego. Jeśli jesteś w Anglii to pisz zgodnie z zasadami języka angielskiego, jak jesteś w Polsce to się dostosuj do zasad języka
@itec naprawdę tak trudno zachować tę zasadę?(wołam OPa bo już się pogubiłam w tej dyskusji, ale Tobie też odpowiem). Może i jest to straroświeckie i uniżające ale jako studenci, w środowisku uczelnianym powinno się szanować tych 'mądrzejszych", nawet jezeli nie szanuje się ich jako ludzi. Oni mogą mówić do was jak chcą, niebpowinno was to obchodzić, to tylko dopisanie jednego słowa w mailu xD to wasza kultura osobista, nie ich. Jeżeli bedziecie
  • 6
@Infamiee: Żyje I pracuje w Polsce i od zawsze używam określenia witam. Od ostatnich kilku lat spotkałem się kilka może kilkanaście razy z zwrotem Szanowny... I to były osoby które miały powyżej 50 lat. Każda młoda osoba, nawet na stanowiskach dyrektorskich nie używa tego zwrotu, a z takimi osobami mam często do czynienia. Innymi słowy inteligentne jednostki mają to gdzieś i dla każdego człowieka który szanuje swój czas liczy się przekazanie
  • 9
@Jaracz_Joint: Świetnie, że oceniasz inteligencję na podstawie tego jak ktoś chce żeby się do nich zwracano. Forma szanowny/a jest uznawana jako prawidłowa w konkretnych sytuacjach i szeroko stosowana i tego nie zmienisz. Dużo czasu nie stracisz na dopisanie szanowny do formy panie więc gadanie o szanowaniu czasu jest śmieszne. Poza tym, nie jesteś pępkiem świata i to że w twoim srodowisku nie spotyka się z tym często, nie znaczy, że w
  • 2
@Jaracz_Joint: kolejna sprawa to stopa znajomości z odbiorcą. Z dyrektorem jesteś na stopie wspópracowniczej, wymieniliście się już wieloma wiadomościami i prawdopodobnie jesteście na ty. W takiej sytuacji piszesz np. Panie i jest to całkowicie dopuszczalne. Nigdy nie piszesz witam w mailu tak samo jak w smsie
  • 1
@itec: Na uczelni raz napisałem do wykładowcy w podobny sposób, z powtarzaniem tytułu itd i mi #!$%@? nie odpisał.
Jak później pisałem do innych, to "dzień dobry" i dalej po prostu "Pan" i nie było problemów.
wniosek: nie opłaca się płaszczyć xD
@itec: Za każdym razem kisnę z tej całej mistyki pisania maili do prowadzących xD
Tak? Czy może tak? Kropka czy przecinek?
A potem idziesz do pracy i z ludźmi prezentującymi wyższy poziom niż kadra uczelniana piszesz w następujący sposób:

Cześć,

Ogarniesz to i to na jutro?

Imię