Aktywne Wpisy
Aureolus +48
Wraz z partnerką mamy syna, który w listopadzie będzie kończył roczek. Od kilku dni jest awantura, bo powiedziałem, że będziemy na roczek nacinali mu jezusowe piętki. Na początku myślała, że żartuję, ale potem zdjąłem skarpetki i pokazałem jej na moich piętach krzyżyki, które miałem zrobione na swój roczek. To jest stary kaszubski zwyczaj. Chyba w innych częściach polski też się go jeszcze kultywuje? Powiedziała, że jestem nienormalny i nie odzywa się do
ChlopoRobotnik2137 +680
Oho przyszlo polecnie z samej gory od pana Tuska
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Je suis @mickpl
#tusk #nieruchomosci #kredytnastart #kredythipoteczny
Mam na fejsie znajomą. Żyje sobie z mężem i dzieckiem. Dziecko jest chore, potrzebna kasa na rehabilitacje. Co chwile prośby o wpłaty na konto jakiejś fundacji z dopiskiem, że to do jej dziecka, jakieś ulotki typu "przekaż 1%" itd. Wydawać by się mogło, że bida, nędza i kasa potrzebna na dzieciaka. A tu jeb na tablicy fejsowej skok ze spadochronem i "prezent urodzinowy od męża" - no #!$%@?. Tu na każdym kroku "daj, bo mam hore dziecko", a tu prezent za 700 zeta.
Rozumiem, że marzenie... ale skoro brakuje kasy na rehabilitacje to nie wydaje na zachcianki 7 stów.
I to wcale nie oznacza, ze maja zyc na minimalnym poziomie, jak maja na jedzenie, ciuchy i wyjscie do kina to zyja i tak jak polowa polakow xD
Najlepsze jest to ze biedny nigdy nie bedzie wolal o pomoc, a takie cwaniaki zawsze sa najglosniejsze.
Znam pare matek z niepelnosprawnymi dziecmi, cale zycie w domu, ojcowie ich zostawili bo "stres" wiec tylko na zasilku zyja i mowie ci z reka na sercu, ze za dodatkowe 700zl to poplakaly by sie ze szczescia. Takich ludzi trzeba wspierac, a nie hihi skok ze spadochronem i urlop w Grecji, ale na rehabilitacje to daj czlowieku, nie widzisz ze dziecko cierpi.
Trzeba uwazac gdzei sie teraz pieniadze wysyla bo latwo mozna takich "lekkoduchow" wspierac. Myslalam kiedys, ze najbezpieczniej na zwierzeta wysylac bo tam malo kto pomaga, ale co ty xD u mnie w miescie na wakacje glosno bylo o stajni, ktora BLAGA O POMOC dla biednego konia, chore nogi mial, potrzebowal operacji itp. zebrali cala kwote o ktora prosili.
Miesiac potem stajnia chwali sie
@chomik3: teraz rozumiesz kto wybrał rozdawaczy pieniędzy do rządzenia tym krajem
Mi osobiście wstyd byłoby w jednym poście prosić o hajsy a dzień potem chwalić się jak #!$%@?łem 7 stówek.