Wpis z mikrobloga

@tomeczek11: Ty masz dziś albo za mało, albo już za dużo procentów...

jest dobrze, wychodzi 108% całości, czyli 108g produktu


@tomeczek11: Syropu glukozowo-fruktozowego jest ponad 6% więc 108g produktu możesz ze w buty wsadzić...
  • Odpowiedz
Wy j----e dzbany xD Udział procentowy niczego nigdy w niczym nie może przekraczać 100%. Czy was p------o od braku majcy w szkole?

Ilość produktu przed i po wysuszeniem podana w kg, to zupełnie inna sprawa niż j----y UDZIAŁ PROCENTOWY, który MUSI sumować się do 100%. ZAWSZE, WSZĘDZIE, W KAŻDEJ SPRAWIE xD
  • Odpowiedz
@tomeczek11 jak może być 108%? Nie ma czegoś takiego, niżej jest podane w gramach co jest prawidlowe i moim zdaniem jezeli jest tak jak Ty mówisz to powinni napisac tak: jabłka 92g(ileś tam%), truskawki 6g(%), śliwki 5g(%), porzeczki 5g(%).
  • Odpowiedz
@tomeczek11 Ale w % podajesz procentowy udział wszystkich półproduktów zawartych w danym GOTOWYM produkcie. Jak kupujesz ogórki w zalewie to jest napisane 100g ogórków 30g zalewy np. I obok dużymi 130g co nie daje Ci przecież 130%
  • Odpowiedz
@TrzyWesoleOgorasy: nie wierzę... Twój wpis i ponad 500 plusów.. same debile.
TAK ... w produkcie może być więcej owoców niż samego produktu. Tak samo jak np. szynce czy innych lepszych wędlin. Gdzie mamy na 100 g. produktu, ok 120 i więcej gram mięsa.
  • Odpowiedz
Chyba, że naprawdę ponad 250 osób nie rozumie procentów, a to przecież wiedza z gimnazjum.


@rpawelek: ty, to chyba nawet nie rozumiesz sam siebie... Ja p------e... hahahahah
Przeczytaj wpis wyżej, to może zrozumiesz na czym polega twoja głupota w tym temacie.
  • Odpowiedz