Wpis z mikrobloga

@TrzyWesoleOgorasy: niby tu taka elyta internetu, programiści, informatycy, lekarze, a kurva nie wiedzą jak skład powinien być zapisany xd
Jeszcze tuman dostaje 1200+ plusów, ręce opadają.
OPie podziwiam, że Ci się jeszcze chce tłumaczyć
  • Odpowiedz
  • 0
Dajcie ten dżem głodnemu dziecku to na skład nie będzie patrzeć i #!$%@? z bananem na twarzy. Problemy pierwszego świata przez głupi błąd w druku xD
  • Odpowiedz
@aarahon: jesli pominac te wszystkie konserwanty i wziac pod uwage wylacznie owoce, to 85% ;) ale pytanie po co i czemu do mnie taka prosba dalej pozostaje.


@MirekWyznajeAnonimowo:

Nie do końca. Wiemy jedynie że nieprzetworzonych owoców było 108g na 100g produktu (czyli całego składu włączając syrop g-f i inne). Obliczenie procentowej zawartości przetworzonych owoców nie jest możliwe, nie wiemy czy odparowało 10% wody czy 50% wody, oraz nie
  • Odpowiedz
@MirekWyznajeAnonimowo: prosiłem Cię o gramy, podałeś procenty. Serio nie potrafisz podać masy jabłek mając napisany ich procentowy udział w gotowym produkcie? Jednocześnie twierdząc że ten zapis jest poprawny?

Skład produktu musi odnosić się do gotowego produktu, składniki muszą być w kolejności masy składniku w gotowym produkcie. Jeśli jabłka to 92%, inne owoce to 16% masy produktu to nie zostaje miejsca na inne składniki.

Skład tej marmolady wprowadza w błąd, procenty udziału owoców mogą być podane ale w innej formie, na
  • Odpowiedz