Wpis z mikrobloga

@jezus_nigdy_nie_istnial: a powyższa diagnoza mówi raczej coś o twórcach postaci Jezusa niż o Jezusie, który nigdy nie istniał:

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2776194/Jesus-never-existed-Writer-finds-no-mention-Christ-126-historical-texts-says-mythical-character.html

"Historical researcher Michael Paulkovich has claimed that Jesus of Nazareth was a ‘mythical character’ and never
  • Odpowiedz
@morphixx: czyżbym podważał czymś twoje idee nadwartościowe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

"5. Obłęd posłannictwa religijnego, reformatorski, wynalazczy, odkrywczy (paranoia reiformatoria, inventoria etc.).
Chodzi tutaj o zaburzenia, które przekraczają znacznie pojęcie idei nadwartościowych, leżących nawet przy największym uniesieniu afektywnym wciąż jeszcze w granicach normy. Tutaj idee nadwartościowe, wzmożone ilościowo do ostatecznych granic, nabierają cech jakości patologicznej, mianowicie przeistaczają się w urojenia. Najoczywistsze przeciwdowody nie mają dla tych chorych siły przekonywającej.
  • Odpowiedz
@jezus_nigdy_nie_istnial: teza a "treść książki" to nie zawsze są synonimy, ponieważ osoby jak ty mają problem ze zrozumieniem prostego tekstu
także jedynym manipulantem jesteś ty
swoją drogą niezły z ciebie dzban, skoro DZIEWIĘĆ miesięcy myślałeś nad ripostą ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
@jezus_nigdy_nie_istnial: widzę że nic się nie zmieniłeś, w dalszym ciągu kłamiesz i manipulujesz
Zarzuciłeś księżom schizofrenię bo wierzą w to co robią, wykazałem, że to nie schizofrenia
Także trollo-kłamczuszku usuń konto bo Jezus jest postacią historyczną
  • Odpowiedz
widzę że nic się nie zmieniłeś, w dalszym ciągu kłamiesz i manipulujesz

@morphixx: to jest twoje zdanie poparte kompletnie niczym. w mojej ocenie z tymi kłamstwami i manipulacjami jest odwrotnie.

Zarzuciłeś księżom schizofrenię bo wierzą w to co robią, wykazałem, że to nie
  • Odpowiedz
@jezus_nigdy_nie_istnial: ty byś mógł się potknąć o argument i byś go nie zauważył
Czyli jednak przyznajesz, że zarzuciłeś księżom schizofrenię, cóż plączesz się w zeznaniach
Jakich dyrektyw? Z twoją głową naprawdę jest coś nie tak
Jezus jest postacią historyczną, więc twój nick świadczy jedynie o ciemnocie twojego umysłu
  • Odpowiedz
ty byś mógł się potknąć o argument i byś go nie zauważył

@morphixx: argument o który się notorycznie potykasz i którego z powodu twojego fanatyzmu religijnego nie zauważasz brzmi:
"zakonnik-ksiądz, który w następstwie rozważań teologicznych odciął sobie żyletką prącie"

powtarzam bo może uda ci się w końcu
  • Odpowiedz
ten zakonnik sobie odciął matole, świat nie kręci się wokół ciebie

@morphixx: przez te twoje manipulacje czasem trudno cię zrozumieć, ale kontynuując, to mówisz że odcięcie prącia w wyniku rozważań teologicznych to nic wielkiego?

Idąc tym tokiem Juliusz Cezar i Aleksander Macedoński też nigdy nie
  • Odpowiedz
@jezus_nigdy_nie_istnial: nie perseweruj słowa "manipulacja" chyba, że masz zmiany organiczne w mózgu, wtedy to jest silniejsze od ciebie
odciął w wyniku choroby, ja wiem, że zrozumienie dłuższego tekstu cię przerasta, dlatego wyjaśniam
nie piśmienny to osoba, która niepotrafi pisać, a nie która nie napisała żadnego dzieła matole
z którego roku pochodzą te dzieła, bo ja tam widzę 1678? ( ͡º ͜ʖ͡º)
rozumiem, że Józef Flawiusz
  • Odpowiedz