Aktywne Wpisy
ChickenDriver2 +30
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Fennrir +119
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
Co miesiąc dostaje zabezpieczanie aliementów. Za każdym razem jak córka ma jechać czy to na obóz czy to na wycieczkę to zawsze jest ta sam tekst "Obóz/wycieczka jest droga możne byś dołożył polowe?" Na moja odmowę potrafi napisać "Skoro nie chcesz dać pieniędzy na obóz to daj przynajmniej na kieszonkowe" W Sadzie pewnie będzie udowadniać jakim to ja jestem złym ojcem bo nie dokładam się do utrzymania córki ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z jednej strony chcialbym dołożyć a z drugiej właśnie po to są te alimenty a mój budżet domowy ma swoje limity.
Gra mi na emocjach jak chce...
Musiałem się wygadać
#jatheksierozwodzi #zwiazki #feels #logikarozowychpaskow #rozwod
@Spartan-ka: Tutaj przez sarkazm pokazujesz, ze nie jestem odpowiedzialny tylko dlatego, ze nie place.
Tutaj napisalem, ze kase daje.
Czyli wg Twoje logiki juz jestem odpowiedzialny?
Kto mieszka w mieszkaniu na który jest kredyt hipoteczny?
Placic powinna bo ma taki obowiazek wzgledem banku. Kredyt jest na nas a skoro nie mamy rozdzielnosci majatkowej to kredyt i mieszkanie jest wspolne
Wyliczyliście z żona, ze na córkę wydaje się miesięcznie powiedzmy 1000zl. Wiec płacisz polowe z tego w alimentach.
Ale jeśli się trafi coś ekstra w życiu dziecka (np obóz) to chyba tez powinno być po połowie?
Placic powinna bo ma taki obowiazek wzgledem banku. Kredyt jest na nas a skoro nie mamy rozdzielnosci majatkowej to kredyt i mieszkanie jest wspolne
@jathek: no ale to absurdalne żeby za nie płaciła. Mimo ze jest wspólne. Btw nie macie rozwodu?
Nie lepiej tak od razu? Teraz to wszystko wygląda