Wpis z mikrobloga

@Loloman w niektórych kwestiach masz rację .ludzie którzy "pomagają"w Afryce najczęściej niewidza cierpienia w swojej okolicy w swoim otoczeniu i zamiast zaczynać zmieniać życie na swoim "podwórku" organizują zbiórki jedzenia czym w tym podobne ale z drugiej strony jak można powiedzieć małemu dziecku że mu się nie pomoże dlatego że jego rodzice nie myślą .Piszesz też że ludzie wykształceni są bardziej potrzebni ale skąd mają zdobyć tą wiedzę jeśli najpierw ktoś
  • Odpowiedz
@patrzpan: Kolejny. Serio nie przeczytałeś chyba słowa nawet o tej kobiecie, a mi się nie chce klepać tego samego co można przeczytać choćby w artykule wrzuconym kilka komentarzy wyżej.
Zapewne Ty byś miał w------e że na Twoich oczach jakieś dziecko umiera z odwodnienia i głodu, bo tak, takimi osobami się ta kobieta zajmuje.
Zajebiście jest gadać o "szkodliwości pomagania" siedząc w ciepłym domku, z kawką pod ręką, a za chwilę
  • Odpowiedz
@Loloman: Bozia chyba rączki dała, więc możesz łatwo wygooglować kobietę i sprawdzić co robi, a nie p-------ć bez sensu i przede wszystkim prawie nie na temat. Przeczytaj co zostało o niej napisane w jakimkolwiek artykule, a potem się wypowiadaj bo serio nie chce mi się czytać jakie to złe jest pomaganie, bo lepsza pomoc w Europie itd. Kobieta ratuje umierające dzieci które rodzina wygnała i oskarżyła o "czary" - jestem
  • Odpowiedz
@norepinefryna Jeśli Afryka chce się zmienić to musi przejść to samo co Europa a jej 1000 lat historii to historia wojen,zaraz i głodu ale też rozwoju technologicznego i nikt ludziom nie pomagał. Po II Wojnie mieliśmy dość. Super należy pomagać tylko że z głową bo za 50 lat będziemy mieli z Afryki exodus jakiego Świat nie widział i wtedy ci co mówią by tym ludziom pomagać i klepać ich po główce
  • Odpowiedz
@patrzpan: Ja nie mówię o pomocy Afryce. Ja mówię o tym konkretnym przypadku, gdzie kobieta ratuje przed śmiercią wygnane dzieci. Tyle. Mówię tylko o tym przypadku. Reszta mnie nie interesuje w tej dyskusji.
  • Odpowiedz
@Cerberon czary to są, że nie ogarnąłeś, z nie masz stada bydła, wody 40km od domu i kilku epidemii chorób dookoła. Żyjesz w wygodnej Polsce i siedzisz na wykopie, co ty w ogóle porównujesz. Tam nawet gromada dzieci by cię nie uratowała z takim rozumem ;)
  • Odpowiedz
@Mollina: No tak zrobienie pełno dzieci i przez to posiadanie więcej gęb do wyżywienia na pewno pomaga przetrwać XD jakim trzeba być chujem żeby umyślnie robić sobie dziecko i skazywać je na życie w takich warunkach
  • Odpowiedz
@Cerberon: ja p------e, kolejnemu trzeba tłumaczyć - kobieta zajmuje się ratowaniem przed śmiercią dzieci porzuconych, wygnanych z rodziny i oskarżonych o "czarowanie" - głupio to brzmi, ale to jest Afryka. Są na pewno dziesiątki lat rozwoju za Europą i trudno się dziwić. Więc kobieta zajmuje się ratowaniem przed śmiercią takich dzieci. Przestańcie do cholery pisać pod każdym zdjęciem nawiązującym do głodnych murzynów że "to Afryka, tam się mnożą bez rozumu"
  • Odpowiedz
@nom_om @norepinefryna "pomoc w postaci ryby i wędki" chyba każdy to zna. Działania w Afryce to nic innego jak uczenie Murzynow, że mogą dalej się o--------c bo biały człowiek rzuci pudło z żarciem. Zamiast śledzić tego typu profile radzę poczytać relacje ludzi, którzy trzeźwo patrzą na sytuację w Afryce.
No i którzy tam byli rzecz jasna.
  • Odpowiedz