@matra @emasele karkówka w kostkę, na tą ilość mi poszło 1 kg, dwie czerwone papryki, 15 pieczarek dużych, 2 cebulę, 3 marchewki. Zalewam olejem około pół szklanki, sól, pieprz, czosnek, papryka czerwona w proszku, trochę miodu i musztardy, wszystko mieszam, trzymam około godziny w lodówce żeby się smaki przegryzły i do piekarnika na około 2 godziny na 200 stopni
@ElektrycznyMarian: wydaje mi się,że za dużo oleju. Nie wystarczy skropić? Karkówka i warzywa same z siebie puszczą dużo wody. Chyba że się to ładnie zredukuje i sosik taki tłusty?
Aktywne Wpisy
nsfw
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
@emasele karkówka w kostkę, na tą ilość mi poszło 1 kg, dwie czerwone papryki, 15 pieczarek dużych, 2 cebulę, 3 marchewki. Zalewam olejem około pół szklanki, sól, pieprz, czosnek, papryka czerwona w proszku, trochę miodu i musztardy, wszystko mieszam, trzymam około godziny w lodówce żeby się smaki przegryzły i do piekarnika na około 2 godziny na 200 stopni
Komentarz usunięty przez autora
@emasele
@plonace_kalosze
@hyrla
@emesc mięsko rozplywa się w ustach, wyszła pyszna. Teraz czeka sobie spokojnie na ziemniaczki