Aktywne Wpisy
mateuszmozol +9
#informatyka #facebook #socialmedia #gownowpis #niebieskiepaski #rozowepaski #haker #programista15k
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
Moze mi ktos wyjasnic jak dziala algorytm na facebook. NIGDZIE nie wpisywalem tej informacji ani tez nie rozmawialem z nikim jedynie co to mialem w myslach zakup tej rzeczy i nagle pokazuje mi sie propozycja irygatora ktory w cholere sie zgadza xDD. To juz nie pierwsza taka sytuacja.
czerwonykomuch +98
I CO FAJNOPOLAKI?
W ciągu doby cała ukraińska wyprawa została rozbita. Tysiące rannych i zabitych. Spalony sprzęt NATO będzie prezentowany na placu czerwonym w Moskwie - stolicy nowego, wielobiegunowego świata. Zełeński (Grynberg) znów posłał Ukraińców na rzeź, samemu zostając miliarderem. Do ostatniego Ukraińca. Jak mówił Pan Prezydent Putin, twórca idei rozsądnego konserwatyzmu, Wielka Rosja jeszcze nawet nie zaczęła, zobaczycie dopiero jak wejdzie drugi rzut wyposażony w pozbawione analogów na świecie czołgi T-14
W ciągu doby cała ukraińska wyprawa została rozbita. Tysiące rannych i zabitych. Spalony sprzęt NATO będzie prezentowany na placu czerwonym w Moskwie - stolicy nowego, wielobiegunowego świata. Zełeński (Grynberg) znów posłał Ukraińców na rzeź, samemu zostając miliarderem. Do ostatniego Ukraińca. Jak mówił Pan Prezydent Putin, twórca idei rozsądnego konserwatyzmu, Wielka Rosja jeszcze nawet nie zaczęła, zobaczycie dopiero jak wejdzie drugi rzut wyposażony w pozbawione analogów na świecie czołgi T-14
Mija kolejny tydzień pracy nad sobą. Jest całkiem nieźle. Nie udaje mi się w 100% wytrwać, we wszystkich postanowieniach, ale do żadnego się nie zniechęciłem. Może to jest tak, że postanowienia nie powinny być zero jedynkowe. Robię coś, albo nie robię. Może wystarczy mocno ograniczyć/zwiększyć intensywność czegoś.
-cieszy mnie to, że #nofapchallenge dalej trwa. Jest czasem ciężko, bo dobre dupeczki atakują ze wszystkich stron i czasem po prostu chce się spuścić trochę ciśnienia
-coraz systematyczniej ćwiczę. Obecnie planuję robić codziennie wieczorem jakiś lekki trening typu brzuszki, pompki, przysiady i udaje mi się to z frekwencją 80%.
-żeby powyższe miało sens staram się też ograniczyć fastfoody i słodycze. Słodycze niemal wyeliminowane. Praktycznie nie podjadam natomiast do fastfoodów czy ogólnie gównianego żarcia dość mocno mnie ciągnie. Nad tym będzie wymagana dalsza intensywna praca
-do tej pory w tym roku 100% #nozerodays
-udaje mi się wytrwać w niemal codziennym czytaniu książek (papierowych). Odpuszczam tylko w weekendy. Nigdy molem książkowym nie byłem, więc tutaj jest fajny progres
-TV tak jak postanowiłem oglądam tylko z różową. Sam nie włączam
-staram się mocno ograniczyć korzystanie z telefonu. Jeszcze sporo brakuje do ideału, ale już jak zauważam, że z nudów scrolluje facebooka to się na tym łapię i odkładam telefon. Mimo wszystko telefon to jeszcze dość mocny marnotrawca mojego czasu. Na telefonie codziennie gram w grę logiczną #peak. Zaczynam zauważać, że nie ma ona wiele wspólnego z rozwojem mózgu. Codziennie niemal te same zadania (a mam wersję pro) i mocno mnie to nudzi.
-ograniczyłem wykop. W zasadzie czytam tylko obserwowane i to niecodziennie. Dzięki temu może w przyszłości nie dostanę raka od przeglądania mirko.
-last but not least to nauka angielskiego. Cisnę mocno. Codziennie etutor, e-ang.pl i fiszkoteka. Ostatnio okazało się, że fiszkoteka w darmowej wersji ma limit do 200 fiszek, więc musiałem wykupić wersję pro. Drogie to badziewie (90zł) no ale w wiedzę trzeba inwestować. Zauważyłem też, że dodawania samych fiszek bez przykładów jest bez sensu, bo potem nie widzę kontekstu w jakim można używać dane słowo. Muszę wzbogacić dotychczasowo dodane fiszki o przykłady. Nauka angielskiego jest najcięższym z powyższych, bo im więcej się uczę tym bardziej widzę jak daleka jest droga do tego bym posługiwał się komunikatywnym angielskim w mowie i w piśmie. Tutaj wykop nieoczekiwanie okazał się być dobrym źródłem wiedzy. Piękne dzięki dla @uczalka
#mmmpracujenadsoba #samodoskonalenie