Aktywne Wpisy

bobsley33 +378
źródło: temp_file5545887333585616639
Pobierz
nad__czlowiek +38
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
źródło: programistyczny buddah
Pobierz

Szukam jakiegoś artykułu/dokumentacji odnośnie wczytywania beanów w Springu.
Niby prosta sprawa: robisz klasę, oznaczasz adnotacją
@Service/@Component, używasz@Autowiredi z głowy.Ale czy wybór beana, który ma być wstrzyknięty jest na podstawie klasy (pełna nazwa pakietowa) czy po nazwie beana, co jak są konflikty (tak, wiem o
@Primary, ale nie raz nie ma konfliktów a jest kilka podobnych), co jak są interfejsy, co z dziedziczeniem interfejsów, co z klasami, co z klasami, które implementują interfejsy, co z takimi samymi klasami/interfejsami w różnych pakietach, co jak nazwy beanów są ustawiane ręcznie, co z kolejnością wczytywania, czy pierwszeństwo ma nazwa czy klasa/interfejs, czy klasa czy interfejs, co z typem pola z beanem, czy znaczenie ma nazwa pola, co jak jest kilka kontekstów, co z różnymi scopami, co jak się nadpisują itd. itd.W dokumentacji Springa nie mogę znaleźć dokładnego opisu tego jaka jest brana idea przy wczytywaniu/dopasowywaniu/tworzeniu beanów.
Mam w projekcie bardzo skomplikowaną bardzo podobnych beanów, w których jeden drugiego nadpisuje. Żeby to ogarnąć musiałbym porobić testy każdego przypadku, żeby zrozumieć jak działa Autowired w Springu. Albo czytać implementację. Może ktoś już to zrobił i spisał wnioski?
Kilka beanów:
@kam3o: to dokumentacja Springa ma ponumerowane strony?
Ja korzystałem zawsze z tego: https://docs.spring.io/spring/docs/current/spring-framework-reference/core.html#spring-core
Tam są rozdziały, nie ma stron.
, obczaj sobie pierwszy rozdział
@mk321: To nie ma związku ze Springiem. To są kwestie Javy