Wpis z mikrobloga

Są tutaj jacyś użytkownicy #kia Optima? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Możecie podzielić się wrażeniami z użytkowania, jazdy itd.? Jak z awaryjnością Waszych egzemplarzy?

Zastanawiam się nad nabyciem 3-4 letniego egzemplarza. Nie jestem jeszcze zdecydowany czy szukać benzyny czy diesla. Lepszym wyborem wydaje się być diesel ze względu na moment obrotowy i rozmiar auta. Ogólnie gama silników wydaje mi się być najsłabszym punktem tego auta.

Będę celował w skrzynię manualną.

Na co warto zwrócić uwagę przy kupnie używki? (najsłabsze punkty, częste usterki jakie mieliście)

Dzięki za pomoc!

#kupieauto #auto #auta #motoryzacja
  • 25
  • Odpowiedz
@Student_AWAS przyglądam się (faza prealpha :D wyboru auta) właśnie Optimie 1.6 Automat, wersja L + pakiet techniczny. Czytając kolegów opinie to w tych pieniądzach 127k -6%rabatu dla grup zawodowych chyba jeden z lepszych wyborow? Zależy mi na wygodzie podróżowania dla pasażerów z tyłu (żona + dziecko).
  • Odpowiedz
@Dudek89: Cena jak cena - tzn. za te pieniądze możesz mieć wszystko i to w podobnym wyposażeniu, H/K nie kupuje się ze względu na cenę - bo są tańsze alternatywy np Ford czy Skoda. Cena fajna, ogólnie 6% to ok 1% więcej niż np ja dostałem na firmę :-) - muszę pogadać z tymi moimi dealerami, hehe. Ogólnie można pewnie jeszcze więcej, ALE polega to na tym, że kupujesz auto
  • Odpowiedz
@Dudek89: będziesz zadowolony :-). Optima naprawdę spoko, choć to duże auto - w PL może nie taki problem, ale jazda tym np we Włoszech to nowe doznania =] - inna sprawa, że nie ma co się ograniczać z powodu wyjazdów do mniejszego auta, a trasy Optima połyka godnie. Jak mówię, omiń manual, bo nie pasuje do charakteru tego auta - zresztą, 1.6 TGDI nie ma z manualem - i dobrze
  • Odpowiedz