Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Agemaker: jaja sobie robisz? To jak zachowuje się Twoje dziecko chore na downa w dużej mierze zależy od tego jak jest traktowane i wychowane, wcale nie musi być problematyczne. To co napisałeś to dowód prawdziwego ograniczenia myślenia.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
@Agemaker: jak wspomniałam, ograniczenie. To tylko chromosom, mutacja i zwyczajna choroba, ale tacy ludzie rozumieją naprawdę wiele co znam z doświadczenia. Anyway, nie obchodzi Cię to bo tego nie rozumiesz
Podejrzewam, że nie rozumiesz tez co mogą czuć bliscy którzy rzeczywiście martwią się o tego chłopaka, co nie zmienia faktu że nie masz prawa obnosic się ze swoim chamstwem. Jak nie potrafisz wspierać to przynajmniej stul mordę i nie rób
  • Odpowiedz
@Robaczywkasliwka myślę, że jeśli sie nie odnajdzie to na dłuższą metę odczują ulgę, chociaż na pewno będzie im się do tego ciężko publicznie przyznać to niestety ale tacy niepełnosprawni wykańczaja normalne rodziny, finansowo, psychicznie i fyzicznie, nikomu nie życzę takiego pecha w życiu żeby musiał się zajmować takim pasożytem
  • Odpowiedz
@Robaczywkasliwka: moj kuzyn urodzil sie z porazeniem mozgowym. Lekarze dawali mu 2 lata zycia. Ciotka wyciela sobie z zycia 29 lat bo tyle zyl. Nic nie mogla zrobic bo on i trzeba sie nim zajac.

Fajnie sie to komentuje jak nie wiesz jak wyglada zycie z taka osoba. Swojego zycia nie masz bo zyjesz za uposledzone dziecko ktore i tak nigdy nie zazna zycia zdrowej osoby.
  • Odpowiedz
@Sam_w_domu: @Agemaker: @Robaczywkasliwka:
Ja się zgodzę zarówno ze śliwką, jak "Kevinem" i Agemakerem.
Wzdrygam się przed użyciem słowa "pasożyt" w stosunku do kalekiej, bliskiej osoby. Poruszone zostały choroby/wady wrodzone, ale w stan... mniej lub bardziej świadomej rośliny można trafić z "awansu" - wieku lub urazu. A i niestety, dużo z nas trafi w niego w wyniku starości... Zawsze mnie zastanawia, dlaczego "zwykłe" morderstwo porusza ludzi bardziej
  • Odpowiedz