Wpis z mikrobloga

@wstreczyciel: Coś w tym na pewno jest. Tylko gdzie w tym wszystkim policja i sluzby? Domyslam sie ze sharksi sa obserwowani przez ktores z nich? Pozwolili im to robic tak czy nie mieli dowodow o to jest pytanie
  • Odpowiedz
@wstreczyciel: Dobra teoria, zresztą bardzo prawdopodobna. Tylko w jednym miejscu jest problem:

więc nie przeszkadzało to ani PZPN-owi (bo liga była ciekawsza) ani miejscowej policji i prokuraturze (bo tam większość kibicuje Wiśle).

PZPN mógł nie wiedzieć albo może nie chciał tego sprawdzać, ale nie wierzę że prokuratura i policja nie zrobiły z tym nic, bo są kibicami Wisły. Już pomijam to, że ludzie o takim stanowisku i wykształceniu raczej nie
  • Odpowiedz
@wstreczyciel: Nie sugerował tego Jadczak na TT niedawno? Że po zatrzymaniu Sharksów skończyły się pieniądze na Reymonta?

Dziwnym trafem zbiegło się to w czasie z nagłymi doniesieniami o problemami w Wiśle, które zaczęły się pojawiać w mediach latem.
  • Odpowiedz
@rooger: Możliwe że tak napisał, chociaż ja tego nie widziałem. Zacząłem się zastanawiać widząc fotki Sharksów i kibiców Lazio, a przecież nie jest wielką tajemnicą że niektóre kluby we Włoszech służą mafii za pralnie pieniędzy. Chłopcy podłapali ten patent od Włochów, tylko im nie pykło...
  • Odpowiedz
@wstreczyciel: Albo brakło planu B, który pozwoliłby przetrwać gorszy czas. Nie zdziwiłbym się, jakby podobnych zakusów nie było po drugiej stronie Błoń, bo przecież niedawno zaczęły się pojawiać głosy o bojkocie Filipiaka.
  • Odpowiedz
PZPN mógł nie wiedzieć albo może nie chciał tego sprawdzać

@lukiboys: Boniek pół życia spędził we Włoszech i nie poznał patentu tamtejszej mafii z praniem pieniędzy w klubach piłkarskich? Chyba żartujesz...
  • Odpowiedz
wierzę że prokuratura i policja nie zrobiły z tym nic, bo są kibicami Wisły. Już pomijam to, że ludzie o takim stanowisku i wykształceniu raczej nie interesują się piłką nożną, częściej niż gra Reprezentacja.

@lukiboys: mówimy o Krakowie i krakowskich policjantach. Tutaj po primo każdy ma sympatie kibicowskie do jakiegoś klubu, po secundo, każdy co najmniej nie przepada za drugim klubem, po tertio, dużo policjantów, szczególnie tych starszej daty ciagle
  • Odpowiedz