@suqmadiq2ama: można pytanie tego typu sformułować w sposób bardziej przystępny i uzyskać na nie odpowiedź. W przypadku dostania dwuwyrazowej zwrotki: „jaka kasa?” Na zamieszczone przeze mnie ogłoszenie nawet nie chciałoby mi się odpowiedzieć weź s--------j.
@stary_pierdziel: gdybyś miał takiego gościa na lini raz w tygodniu to chciałoby Ci się, bo ten gość ma przed oczami 50 innych ofert a ty gości więcej nie masz, gdzie wy pracujecie? W amazonie?
@suqmadiq2ama: ale można uzyskać odpowiedź formułując pytanie w sposób bardziej przystępny dla ogłoszeniodawcy (bez względu na wąskość specjalizacji), bo trochę to nie na miejscu i mógłbym pomyśleć o Tobie, że poza kwalifikacjami, które być może posiadasz, to w głównej mierze jesteś roszczeniowym milenialsem. (nie mnie oceniać i mam nadzieję, że na@prawdę jesteś wybitny w tym czy się zajmujesz, czego Ci życzę).
Rozmowy na spotkaniach poważnych firm wcale nie wyglądają tak jak na amerykańskich firmach, ludzie normalnie się do siebie zwracają, pośmieją, pożartują, czasami pokłócą i ustalą to co mają ustalić. Generalnie taka etykieta się kończy po wymianie wizytówek i potem atmosfera się rozluźnia, każdy mówi co chce a czego nie wprost bo czas jest cenny i zbyt drogi żeby go marnować na podchody i jaśniepanowanie.
@tellet: u nas tylko do sekretarki na pani wszyscy bo w podeszłym wieku kobieta i taka starej daty z manierą więc głupio, ale tak to reszta w podobnym wieku
@suqmadiq2ama: pracuję w biznesie dla dużych spółek i potwierdzam co mówisz, ceo i członkowie zarządu nie przebierają w słowach tylko prosto do clue i lecą z k-----i, jaśniepanowanie jest dla wiecznych podrostków
@stahustahowski: Czyli to standard w każdej normalnej firmie, gdzie szefem/prezesem nie jest jakiś świeżak z nadania, albo jakiś "po internaszynal stadies z diploma", że przełożeni normalnie ze sobą i pracownikami gadają ( ͡°͜ʖ͡°)
@tellet: tak, nigdzie w żadnym kraju się nie spotkałem żeby się zwracać na jaśniepanie sir madam, normalnie po imieniu na luzie. Jak ktoś się spina żeby kija z d--y nie wypuścić to go nie traktują poważnie tylko jak obesrańca.
@suqmadiq2ama: trochę ogłady synu, poza tym napisałeś do niego, mimo braku zainteresowania ofertą tylko po to, żeby typa sprowokować i ewentualnie pochwalić się na wypoku jak ważną jesteś personą co ustawia ludzi po kątach xd ludzie, którzy szanują swój czas takie oferty zlewają
Gość szuka specjalistów z językiem obcym na fb #bekazpodludzi tak mi odpisał na podstawowe pytanie XD
@suqmadiq2ama: O jak ja to szanuję,
@dziki_bulbazaur: spawacz to nie profesor, nie bądź taki krytyczny wobec człowieka