Wpis z mikrobloga

#netia

chciałbym podłączyć swój router zamiast tego dziada od netii (światłowód -> modem -> router który chcę zmienić). Nie mogę jednak dowiedzieć się jakie jest hasło do usługi bo w routerze wykropkowane a na koncie netiaonline w miejscu hasła/loginu puste miejsce xD

Specjalnie go nie podają? Da radę uzyskać je na infolinii?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@l-_-l: no modem tak, ale w routerze podajesz nazwę użytkownika i hasło na podstawie której łączy cię z siecią netii (PPPoE), router łączy się z modemem przez WAN który trzeba skonfigurować.
  • Odpowiedz
@pkrr: nie, hasło do logowania się do sieci światłowodowej, PPPoE. Login się wyświetla ale hasło nie i nie mam go na umowie ( tak jak bylo wpisane np w starej Neostradzie jeszcze na adslu) bo router jest jak sądzę konfigurowany zdalnie. Na netiaspot.home się loguje bez problemu bo i tak zmieniam tam coś co jakiś czas
  • Odpowiedz
@FLAC: aa czyli do tego szarego gówna od dialogu (swiatłowód) jak byś miał to się podziel chyba ze jest indywidualne, bo fakt, ten router od nich to takie guano ze hej xD
  • Odpowiedz
@Skrzyno: dogrzebałem się do jakiejś ich starej strony, chyba jeszcze przeznaczonej do ADSL gdzie po podaniu numeru umowy i telefonu pokazywali login i hasło PPPoE
  • Odpowiedz