Wpis z mikrobloga

Wystarczy 5 minut rozmowy z osobą którą zarabia najniższą krajową żeby dowiedzieć się dlaczego właśnie tyle zarabia, żeby sobie nie słodzić (zarabiam lekko ponad średnią krajową) wystarczy 5 minut konwersacji z moi sąsiadem który zarabia prawie dwa razy tyle co ja, abym zobaczył że jest na wyższym poziomie intelektualnym,przedsiębiorczym i ekonomicznym niż ja, w skrócie :prezentuje wyższy poziom rozwoju niż moja osoba. Im jestem starszy tym bardziej widzę że świat jest sprawiedliwy, a rynek pracy weryfikuje każdego.
Kiedy ktoś Ci p------i że mało zarabia to w 99% przypadków jest leniwy, zadaj takiej osobie pytanie "co zrobiłeś w ciągu ostatnich 12 miesięcy żeby zarabiać więcej?" gwarantuje Ci że zapanuje cisza, albo dostaniesz jak że zajebistą kontre " no bo no bo". Z------------e, uczcie się, inwestujcie w siebie, aby prezentować wyższy poziom człowieka niż prezentujecie aktualnie bo to jedyna droga do lepszego jutra. #oswiadczenie #motywacja #wygryw #lifehack #pracbaza
  • 427
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Więc ja 10 lat temu wsiadłem w gównomieście w pociąg i pojechałem z #rozowypasek 150 km dalej. Do miasta gdzie nie znaliśmy nikogo, nie mamy rodziny i które nam wszyscy odradzali

@wojtas_mks: BOHATER! RZUCIŁ WSZYSTKO I WYJECHAŁ Z DZIEWCZYNĄ DO MIASTA 150KM DALEJ W KTÓRYM NIKOGO NIE ZNALI [FOTO]
  • Odpowiedz
@Niebadzlosiem: WWA - support IT - koniecznie w większej firmie (także związanej z IT). HAYS oferuje dobre zarobki - jakiś czas temu trafiłem na ogłoszenie od nich że szukają dla swojego klienta, kwota 300-350 netto B2B. Polecam też Sii Polska czy KPMG (mniejsze zarobki na stażu/praktykach, ale i tak sensowne na początek). Odradzam firmy niezwiązane z IT, gdzie owy dział jest dla nich złem koniecznym, o zarobkach i warunkach pracy
Gryczan - @Niebadzlosiem: WWA - support IT - koniecznie w większej firmie (także zwią...

źródło: comment_Cs4XYh3T5Kyu8bmdPqh2MsZ7HnJchHFk.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@kcrgs:

Farmazony i tyle. Jeżeli robisz coś, starasz się, masz na coś zajawkę, ale rynek tego nie potrzebuje to możesz sobie to włożyć między bajki, albo musisz włożyć w to co robisz nieproporcjonalnie dużo pracy, aby coś z tego mieć.

Niektórzy, jak prawdopodobnie autor wpisu, jako główny wyznacznik wartości człowieka traktują jego roczny dochód. Uważają, że jeśli to co robisz nie przynosi konkretnych pieniędzy to jesteś g---o warty i źle
  • Odpowiedz
@PonuryMruk: Dobrze tworzyć swoje tezy i w nich żyć, fakt że ludzie co zarabiają więcej są lepiej wykształceni ale widocznie miałeś szczęście albo mało widziałeś, sporo ludzi na wysokich stanowiskach to zwykle chamy i prostacy nie różniący się niczym od ludzi zarabiający najmniej
  • Odpowiedz
co za p---------e jakiegos bananowego oskarka, wiekszosc osob ktorym w zyciu wyszlo mialy wszystko podstawione na tacy od malego, nie mowie ze wszyscy, sa osoby ktore same wszystko osiagnely ale to tez zalezy od predyspozycji a nie czlowieka, ja bym mogla sie uczyc programowania milion godzin i dalej bym nic nie rozumiala

@dominikaaaa99199: Widzisz, dla mnie p----------m jest nazywanie osób, którym coś w życiu wyszło, "bananowymi oskarkami, którzy wszystko dostali na
  • Odpowiedz
Podobnie jest z sylwetką, czesto słyszę "ale ty masz genetyke" - Nie k---a ja nie mam genetyki tylko z---------m 5 razy w tygodniu po 2 godziny i trzymam miche 24/7 to jest właśnie ta moja genetyka

@PonuryMruk: 5 x 2h/na tydzień? Stanowczo za dużo, no chyba, że masz 17 lat, albo jesteś genetycznym ewenementem.

W wieku ~30 lat 3x90 minut na tydzień jest optymalnie. No maksymalnie 4 treningi w tygodniu.
  • Odpowiedz
Podsumowuję temat: wystarczy z---------ć, rozwijać w wolnym czasie, 5 treningów po 2h w tygodniu, w życiu wszystko łatwo jest zmienić, a ludzie którzy żyją szczęśliwie za mniej niż 5k to podludzie bo zarabiają mniej niż inżynier budowy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marsmarchmars: No tak, mamy 1989, nie ma Internetu i telefonow, nikt sie nie umawia tak na rozmowe o prace.

Wlasnie o tym mowimy z OPem - sa ludzie co zamiast szukac rozwiazan, szukaja problemow.
  • Odpowiedz