Wpis z mikrobloga

Dzięki popularyzacji stosunkowo taniego netflixa - można zauważyć spadek piractwa w sferze filmów i seriali. Płacisz drobną kwotę raz na miesiąc i masz na swoją dyspozycję ogromną gamę produkcji na życzenie i bez ograniczeń praktycznie. Wygląda jednak na to że to sie wkrótce zmieni.

Coraz większa część wartościowych i popularnych produkcji jest rozrzucana między różnymi platformami: Hulu, amazon, showtime, hbogo, wkrótce platforma disneya na której pewnie skończą wszystkie jej produkcje. Przeciętny fan seriali czy filmów, oglądający wiele produkcji nie będzię kupował 3-4 abonamentów tylko po to, aby z każdego obejrzeć po kilka seriali, to nie ma sensu. Korpo szykują sami sobie bat na własną dupę, i już teraz widać jaki będzie płacz o piractwo. Przez takie durne zagrania i produkcje na wyłączność, rynek produkcji na życzenie może dość mocno tąpnąć.

#piractwo #netflix #przemyslenia #seriale #filmy
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@MichasQGP na razie pół roku za darmo później cena normalna. Ale to dopiero pierwszy operator który wprowadził chyba netflixa u siebie. Później może będzie trochę taniej.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś to już napisał, ale j---c Netflixa za to że są już nowe odcinki Vikingow a na Netflixie nie ma.
Płacę te cebuliony za raptem kilka seriali i w momencie kiedy pojawiaja sie nowe odcinki musze targac je z tpb. Pluje na was #netflix tfu
(°°
  • Odpowiedz
@Kondono i tak wolę torebek i nigdy z nich nie zrezygnuję, nawet jeśli Netflix kosztowałby 1 zł. Możliwość przewijania, przyspieszania, dowolność w ustawieniach odtwarzacza filmów - za bardzo to sobotę cenię.
  • Odpowiedz
@Kondono: W sumie to też się tego obawiam, ale rozwiązanie jest bardzo proste, wystarczy przez miesiąc kupować netflixa, potem nie zapłacić i kupić np. hbo go i oglądać seriale tylko z tej platformy itd.
Przecież nie trzeba non stop opłacać wszystkich, to nie jest umowa, którą się podpisuje na rok czy dwa. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@doppelherz mam PIA VPN i chciałbym jakieś wygodne rozwiązanie zamiast openvpn uruchamianego w tle, który później trzeba wyłączyć żeby włączyć netflixa itp
Więc puszczenie kodi przez proxy właśnie bez drużynowych apek może być opcją
  • Odpowiedz
@Kondono: Dzięki popularyzacji darmowego XMPP - można zauważyć spadek p---------a w sferze komunikatorów. Podajesz tak samo jak adres email i masz kontakt wszędzie i z każdymi na życzenie i bez ograniczeń praktycznie. Wygląda jednak na to że to sie wkrótce zmieni.

Coraz większa część wartościowych i popularnych komunikatorów jest rozrzucana między różnymi platformami: Facebook, Whatsapp, Instagram, Telegram, wkrótce slack na której ujebią XMPP. Przeciętny koleś piszący z wieloma osobami nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kondono: ja płacę za hulu, amazon i netflix. Amazon oprócz filmów to jeszcze muzyka no i przydaje się przy zakupach. Te 3 serwisy i tak są tańsze niż jakas cyfra plus
  • Odpowiedz
@Kondono: Ja filmy czy seriale pozyskuje cały czas w taki sam sposób od od kilkunastu lat..
Showmax np już się w ogóle zwija z polski. bo dostałem email że kończą działalność w polsce z końcem tego roku.
Miałem tam konto przez rok bo dawali za darmo do abonamentu w play i w sumie praktycznie nic tam nie było do oglądania. To samo netflix bo wziałem sobie 14 dni na próbę
  • Odpowiedz