Wpis z mikrobloga

Dzięki popularyzacji stosunkowo taniego netflixa - można zauważyć spadek piractwa w sferze filmów i seriali. Płacisz drobną kwotę raz na miesiąc i masz na swoją dyspozycję ogromną gamę produkcji na życzenie i bez ograniczeń praktycznie. Wygląda jednak na to że to sie wkrótce zmieni.

Coraz większa część wartościowych i popularnych produkcji jest rozrzucana między różnymi platformami: Hulu, amazon, showtime, hbogo, wkrótce platforma disneya na której pewnie skończą wszystkie jej produkcje. Przeciętny fan seriali czy filmów, oglądający wiele produkcji nie będzię kupował 3-4 abonamentów tylko po to, aby z każdego obejrzeć po kilka seriali, to nie ma sensu. Korpo szykują sami sobie bat na własną dupę, i już teraz widać jaki będzie płacz o piractwo. Przez takie durne zagrania i produkcje na wyłączność, rynek produkcji na życzenie może dość mocno tąpnąć.

#piractwo #netflix #przemyslenia #seriale #filmy
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brakuje mi platformy na której mógłbym oglądać klasyczne produkcje które oglądałem za dzieciaka na TCM i które nie byłyby kasowane zanim na nie natrafię jak jest to w przypadku netflixa. Poki co netflix to najlepsza platforma w Polsce i długo sie to nie zmieni.
  • Odpowiedz
polski Netflix ssie c---a, poziom od razu wzrósł jak się wyniosłem do UK.

piractwo zawsze będzie, bo przez prawa autorskie i licencje często dochodzi do sytuacji, że nawet jak chcesz coś obejrzeć to nie możesz.
przykład: bardzo często bez VPN nie można obejrzeć czegoś na platformach streamingowych (hbogo) będąc za granicą.
  • Odpowiedz
Popieram netflixa mam dla p-----l, hbo dla rodziny soprano, i rozwazam dla the simpsons czy czegos nie wziac dalbym 3xtyle co teraz by miec wszystko w 1 miejscu
  • Odpowiedz