Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#psycholog robi mnie w c*uja czy naprawdę mam nasrane we łbie?
Nie traktuje jako trolla, po prostu nie wiem o co chodzi xD
Trzy lata temu: Depresja i fobia społeczna, rok temu "zaburzenia osobowości" "wahania nastroju", teraz gdy chodze do psychologa dowiedziałem się, że mam "Problemy z kontaktami z ludźmi", bo.. Nie mam empatii, wykorzystywanie innych daje mi satysfakcje, mam atakujący i dominujący styl/ruchy/gesty itd.. Wyzywam wszystkich, obrażam,bo "Tak mam w naturze", oszukuje, kombinuje, bo MUSZĘ miałem taką przeszłość a nie inną i nie byłbym tu gdzie jestem gdyby nie manipulacje,udawanie i oszukiwanie.Czuję się lepszy, bo w wieku 20lat kupiłem swój drugi samochód za 50k(dzięki oszukiwaniu...Tak), potrafię nawet gdy jestem leniwy, oleje coś zrobić tak, że staje się ofiarą(Gram na uczuciach często, wykorzystuje różne sytuacje) i jakoś sobie radzę Z tego co czytam w internecie to jestem(perfekcyjnie pasuje) do osoby dyssocjalnej. Niech będzie.
A) Jak się nauczyć empatii(oprócz tego, że mam się wstawić sytuacje innych, ale mnie w sumie olewa czy ktoś mnie wyzwie, obrazi czy coś..)
B) Dlaczego niektórym taka nieczułość,chamstwo i bezczelność imponuje(?????) a innych odrzuca?
C) Oczywiście psycholożka mi tego nie przyzna,ale mam jak tutaj nazywane "One night standy" a to współlokatorka kumpla, a to jakaś typiara zaczęła mi się(podlizywać?Tak to nazywał kumpel), randka, potem pomogliśmy sobie w samochodzie i nie tylko, dużo mam takich sytuacji, dlatego, że jestem łobuzem, tak? Psycholog twierdzi "Bo nie dbam o siebie, one też, traktuje ludzi przedmiotowo" o co w tym chodzi? To, że jestem przystojny to wiem, inteligencji też coś tam mam, głupi nie jestem.
Może ktoś powiedzieć mi o co chodzi tak naprawdę? W czym słuchać jej a w czym olać?
#psychologia #psychiatria #depresja #fobiaspoleczna #socjologia #psychoterapia

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Nie siedź w domu w ferie i w wakacje
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: gardze takimi jednostkami jak ty. Narcystyczni manipulanci o obrzydliwie przerosnietym ego i skupieni tylko na sobie w szczytowej formie egoizmu. Stanowicie pasozyty w kazdym kregu ludzi w jakim sie znajdziecie. Zwykle zwraca sie to przeciw takim ludziom bo goniac za wlasnymi zachciankami tworza wokol siebie coraz wiekszy chaos. Mam nadzieje, ze upadniesz na swoj glupi ryj jak najszybciej. Pozdro.
  • Odpowiedz
DonBarton: Lol, komedia... OP ma ze sobą problem, mimo powierzchownego zadowolenia z siebie czuje, że coś nie tak. Tu nie ma słowa o emocjach, tylko zwroty mechaniczne, manipulacja, krzyk, wykorzystywanie, oszukiwanie. Brak bliskich relacji, nie panowanie nad sobą mimo bycia już dorosłym. A anonimowy pisze, że zazdrości, bo zdarzyły mu się ons.... Wieje od Ciebie lodowatych chłodem OP, chowasz gdzieś człowieka w sobie, a też jesteś tylko słabym człowiekiem jak inni.
  • Odpowiedz