Wpis z mikrobloga

proporcje to jeszcze nic spróbuj osobie która pierwszy raz gotuje wytłumaczyć słownictwo kuchenne, do dzisiaj nie rozumiem określenia smaż do złocistego koloru. No ni #!$%@? dopiero za 4-5 razem mniej więcej zrozumiałem o co chodzi, bo albo za bardzo przypalone albo za surowe. Powini w przepisach pisać "najlepszy smak osiąga się 0.5 mięsa rozbitego na grubość 0.45 cm smażąc w temperaturze 110C po 2 i pół minuty na każdej stronie, 6 rotacji." w sklepie potrafią zważyć, każdy ma linijke to ma czym zmierzyć, termometr kuchenny też jest dostępny tak jak minutnik i świat byłby o wiele piękniejszy.
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #gotowanie #pieczzwykopem #przemyslenia #oswiadczenie
  • 8
@wykopekprzegrywek: Odkąd poszedłem na studia zdarzyło mi się spalić żarcie raz. Jak odgrzewałem bigos zasnąłem z przepicia i obudziłem się bo nie mogłem oddychać.

Nie wiem jaki z ciebie łeb kolego jak nie umiesz makroskopowo (hehe) ocenić czy już gotowe czy nie :D