Wpis z mikrobloga

#motoryzacja #samochody
Pany pomuszcie, bo ja jusz nie mam siły.
Szukam czegoś do 12k - najlepiej benzyna w połączeniu z podtlenkiem gazotu z racji dużych przebiegów- 25-30k/rocznie.
Jezdziłem wcześniej focusem mk2 za podobne pieniądze w dieselu, wtedy kryterium wyboru było jak najnowsze auto. I dalej w sumie mógłbym w to iść, patrząc na wnętrza starych aut robi mi się słabo, myśląc o przebiegach i wypadkowości w ogóle mi się nie poprawia. Wiadomo, że to nie jest budżet marzeń.
Sprawdziłem troche olx i sprzedajemy i doszedłem do wniosku:
Na leona 2, na saaba 93, na alfe 159, na mondeo mk4 mnie nie stać.
Rozsadnym wyjsciem byłoby chyba kupienie Astry H
Nie kupie drugi raz forda focusa.
Help pls.
#alfaromeo #saab #seat #vag
Peugeot 407 to dobre auto?
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyra991: Rozrząd był robiony przy zakupie czyli przy przebiegu 199 000.
Dodatkowo przy przebiegu około 206 000 wymienione sprzęgło + dwumasa (LUK) wraz z wymianą oleju w skrzyni biegów (mam fakturę na potwierdzenie tego razem z przebiegiem).

Samochód z bardzo mało awaryjną jednostką silnikową - 2.0 HDI. Przy ekonomicznej jeździe można zejść do poziomu około 5.5 na trasie, chociaż samochód zachęca do dynamicznej jazdy :)

O samochód dbałem i dbam
  • Odpowiedz
@martek-77: Chciałeś benzynę a teraz diesla patrzysz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie kupuj na siłę diesla, cokolwiek padnie to wydasz większą część wypłaty. W 2.0 HDI były montowane różne typy wtrysków z czego tylko niektóre są regenerowalne.
  • Odpowiedz
@martek-77
Octavia 1.6 mpi (tylko nie silniki bse, bo to produkowane podobno ze słabszych materiałów) , może jakaś kia ceed. Ze stajni Fiata/Alfy t-jet jest podobno bardzo godny polecenia (nie pomylić z multiair, bo multiair to wciąż kosmiczna technologia dla większości mechaników). Astra 1,4 turbo też niby ok jak się wylewa regularnie wodę z drzwi i nic innego nie padnie. Jednak ja bym wziął na Twoim miejscu jakiś rozsądny wolnossący silnik,
  • Odpowiedz
uturbiona benzyna to p----------z ;)

@Plonacawyplata: to się nie musi wykluczać. Miałem podłubane 2.0T z gazem i koszty utrzymania były luźne (obecnie 2.8T benzyna na daily i też jakoś żyję). Jedyną wadą jaką widzę w takim aucie to zasięg na zbiorniku - także na długie trasy brałbym i tak coś innego. No i benzyna w tym budżecie to średni pomysł.

Szukając diesla pewnie odpuściłbym sobie Saaba ze względu na jego
  • Odpowiedz