Aktywne Wpisy

obszarnik +944
A pomyśleć że gdyby dziś rządził PiS to odrzucenie programu SAFE nie byłoby zadziwiające i za 2 dni już nikt by o takiej aferze nie mówił, bo zapowiedzieliby nową daninę, za kolejne 2 dni zapowiedzieliby płatne drogi ekspresowe, za kolejne 2 dni afera o to że benzyna po 8 zł a Obajtek zatrudnił sprzątaczkę z Urzędu Gminy do rady nadzorczej Orlenu, za kolejne 2 dni kolejna afera z coraz to większymi wałami

Nacho_Libre +13
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

with open('milion.txt', 'w') as file_obj:
file_obj.write(value for value in range(1, 1000001))
Wiecie może w jaki sposób można to ogarnąć?xd
#python #programowanie
Po pierwsze musisz wywołać "write" na każdym elemencie.
Po drugie używając () tworzysz generator, nie wywoła się bez zapytania. Możesz użyć [], czyli stworzyć listę, co spowoduje wykonanie write na każdym elemencie.
[file_obj.write(str(value)) for value in range(1, 1000001)]
@misza_zg: Wykorzystałem rozwiązanie, które mi napisałeś i pomogło. Zastanawia mnie jedynie czemu funkcja zapisu musi mieścić się w liście? format wartości na stringa musi być z racji że korzystam z metody write? Nie może być int?
[fileobj.write(str(value)) for value in range(1, 1000001)]
to nie najlepszy pomysł bo tak jak zauważyłeś tworzy to
file_obj.write(f'{value}' for value in range(0, 1000001))jednak wyświetla mi się błąd z generatorem. Czy jedyną opcją, która zadziała jest zwykła pętla for?
do fileobj.write() przekazujesz coś takiego:
f'{value'} for value
file_obj.write(''.join(str(value) for value in range(0, 1000001)))
Return a string which is the concatenation of the strings in iterable.