Wpis z mikrobloga

Tak sobie myślę czy nie zapisać się na jakieś sztuki walki. Chodziłem za dzieciaka na karate tradycyjne, ale dla mnie to była totalna nuda, jakieś liczenia i formułki po japońsku czy innym skośnym języku ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ostatnio zacząłem ćwiczyć na siłowni i wjechała redukcja, brzuszek schodzi i może by się jeszcze p---------ć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko co wybrać? Nie chcę trenować jakiegoś przytulania się na ziemi. Może jakiś boks albo MMA? Jakieś porady?
(nigdy w życiu się nie biłem - nie licząc młodszego brata)
#sztukiwalki #boks #mma #kickboxing
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uytx: te turlanie na podlodze to jest tak męczące że sie w pale nie miesci
zazwyczaj pierwsze treningi są za free, zobacz co jest w twoim mieście, mozesz zadzwonić do trenerów się dopytać czy możesz przyjść zobaczyć czy pasuje
i porównasz sobie która grupa ci bardziej odpowiada

Wg mnie jak chcesz sie nauczyć bić to najlepiej coś uderzanego + BJJ, albo full mma
jako fan boksu zawsze będę polecal boks
  • Odpowiedz
@azurri: jedyne co mam w okolicy to BJJ, boks i MMA właśnie. Chcę po prostu poruszać się oprócz treningu siłowego, a przy okazji nauczyć się lać coby w razie co umić się obronić.
  • Odpowiedz
@uytx boks jest zajebisty, ale też mega wymagający. MMA jest ogólnie dobre żeby się poruszać, chociaż tam chyba też jest trochę "przytulania" jak to określiłeś
  • Odpowiedz
@uytx:
Jak w ogóle nie interesują Cię walka na ziemi to MMA bym sobie odpuścił bo do tego jednak też będzie przykładana uwaga. Może nie tak jak w przypadku BJJ, ale żeby utorować sobie wygodną do obijania pozycję, też trzeba się trochę "poprzytulać", także leć na boks :D
  • Odpowiedz