Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pytanie bardziej do #rozowepaski
Jak odbieracie #niebieskiepaski które są osobami ''wrażliwymi''?
Skryta osoba, która pod swoją maską skrywa tajemnice o których nie mówi każdemu a tylko zaufanym osoba.
Po chwili obcowania z taką osobą można powiedzieć że jest skryta, mało mówi o sobie. Od paru osób słyszałem ''człowiek zagadka''.
Jeśli ma to znaczenie - znak zodiaku Byk (3 dekada).
#psychologia #friendzone #zwiazki

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla maturzystów
  • 16
@AnonimoweMirkoWyznania: Wrażliwość =/= skrytość. Wrażliwość jest piękną cechą, ale niepożądaną w dzisiejszym świecie, czasem wręcz dziwną. Skrytość najczęściej (ale nie zawsze) wynika z jakichś nieprzyjemnych doświadczeń, wtedy może to być problem. Osobiście lubię ludzi wrażliwych, bo ciężko być wrażliwym i fałszywym jednocześnie. Ludzi skrytych też lubię, ale nie mogę z nimi wchodzić w bliższe relację, bo się czuję, jakbym ich gwałciła. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
OP: @przegranyciul: @Pawlikowski-33: @RoastieRoast:
Na wzięcie u kobiet nie narzekam. Nawet same zagadują, taki śmieszek pozakontrolo ze mnie czasami lubię być w centrum uwagi na wykładach przez co mnie wypraszano parę razy. A czasami u tych samych wykładowców byłem cichy przez co były komentarze ''człowiek zagadka'' od paru osób.

Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
OP: @MisieRzadza: @southlander: Czasami się sprawdza. Nie zaszkodzi poczytać.
@Rruuddaa: Piątka!
@kotkaschrodingera: No to współczuję że takie coś Ciebie spotkało.
Skrytość u mnie zawsze była, ciężko odemnie wyciągnąć jakieś informacje jeśli danej osoby na tyle dobrze nie poznam abym jej zaufać. Kiedyś wyznałem coś jednej osobie parę lat temu to się zraziłem do ludzi i przestałem ufać.
Co do problemów - zmienność nastrojów, stany ''nostalgiczne'' się zaliczają
@AnonimoweMirkoWyznania: ja myślę (z perspektywy takiej skrytej osoby), że to raczej nie. Choć mnie zmienność nastrojów generalnie nie dotyczy, pod tym względem nie odstaję pewnie od normy. Skłonność do nostalgii i rozmyślań jednak mam od zawsze. Wszystkie kobiety, przed którymi miałem odwagę się otworzyć twierdziły że jestem wyjątkowy. Inna sprawa że w większości tych przypadków trafiałem do friendzone, które dość szybko opuszczałem, nie mogąc znieść świadomości bycia "strażakiem".
W jednym przypadku