@naq_one: pamiętaj że niskie ceny tego sprzętu okupione są takimi rzeczami. Metadane i personalizowane reklamy, dlatego to potentat usług sieciowych. Te telefony to terminale do wysyłania im informacji o userach. I niestety każda korporacja tak robi.
@Muka99: @PeterPolska: ale wy jesteście mało ogarnięci.... Przynajmniej android was się pyta czy może mieć do tych funkcji dostęp. Jak się wam nie podoba to się klika nie i sprawa z głowy. Ios się o coś kiedykolwiek zapyta? Nie. Włączasz aplikacje pogody i dostajesz info o pogodzie, ale o tym czy pogoda może używać mikrofonu / połączeń itp nigdy się nie dowiesz bo ten system jest aż tak ograniczony, gdzie
@naq_one: kolego, krecisz video i ktos dzwoni, dasz tak i pojawi sie opcja odbierz odrzuc. Dasz nie i bedzie dzwonic, ale nic nie klikniesz bedziesz musial sie przelaczyc miedzy, appkami. Tylko tyle i az tyle.
@Axel_Blackmar: Jeżeli telefon ma służyć za telefon a nie centrum mobilne to system jest dobry. Mój wykonuje połączenia, wysyła i odbiera sms/mms, robi zdjęcia a nawet mogę korzystać z internetu. I wyłącznie do tego jest mi potrzebny telefon.
źródło: comment_da3BwAwaBKkoyioHMAtlfX6xR88pcsDH.jpg
PobierzDasz nie i bedzie dzwonic, ale nic nie klikniesz bedziesz musial sie przelaczyc miedzy, appkami.
Tylko tyle i az tyle.
Mój wykonuje połączenia, wysyła i odbiera sms/mms, robi zdjęcia a nawet mogę korzystać z internetu. I wyłącznie do tego jest mi potrzebny telefon.