Minecraft zajmuje specjalne miejsce w moim serduszku (。◕‿‿◕。)
Gra nagradzająca współpracę, pozwala na oddanie się bardzo satysfakcjonującej rozrywce w relaksującym tempie. Uczy cierpliwości. Można w niej spełniać się artystycznie budując praktycznie co dusza zapragnie. Pamiętam jak zaczynałem w to grać - ile radości mi sprawiała eksploracja jaskiń i świata w ogóle. Za każdym wyruszeniem w drogę odkrywałem nowe ścieżki pod ziemią i na lądzie. Każda kolejna postawiona pochodnia cieszyła.
Odkrycie ciekawych miejsc, np. wielkiej jaskini, generalnie dużych przestrzeni pod ziemią było bardzo ekscytujące. Stopniowe upiększanie swojego "miejsca do życia" o nowe budowle, szczegóły. Do tego trochę elementów zręcznościowych, jak np. walka z napotkanymi potworami. Są nawet bramki logiczne i można budować mechanizmy oparte o "elektronikę".
Trudno o przyjemniejszą rozrywkę online. Nie wiele gier tak jednoznacznie pozytywnie zapadło mi w pamięć.
Naprawdę wspaniała gra, przy której spędziłem mnóstwo cudownych godzin z przyjaciółmi.
@Garg84: też uwielbiałem tą grę dopuki nie wszedłem na YouTube z działem "epic Minecraft buildings" . Złożoność mechanizmów oraz pomysłowość w tworzeniu tych struktur które były prezentowane na filmikach , sprawiły że mój domek 16x16 wyglądał niczym chatka z gliny w porównaniu do luksusowej willi w Hollywood.( ಠ_ಠ)
Gra nagradzająca współpracę, pozwala na oddanie się bardzo satysfakcjonującej rozrywce w relaksującym tempie.
Uczy cierpliwości. Można w niej spełniać się artystycznie budując praktycznie co dusza zapragnie.
Pamiętam jak zaczynałem w to grać - ile radości mi sprawiała eksploracja jaskiń i świata w ogóle. Za każdym wyruszeniem w drogę odkrywałem nowe ścieżki pod ziemią i na lądzie. Każda kolejna postawiona pochodnia cieszyła.
Odkrycie ciekawych miejsc, np. wielkiej jaskini, generalnie dużych przestrzeni pod ziemią było bardzo ekscytujące.
Stopniowe upiększanie swojego "miejsca do życia" o nowe budowle, szczegóły.
Do tego trochę elementów zręcznościowych, jak np. walka z napotkanymi potworami.
Są nawet bramki logiczne i można budować mechanizmy oparte o "elektronikę".
Trudno o przyjemniejszą rozrywkę online. Nie wiele gier tak jednoznacznie pozytywnie zapadło mi w pamięć.
Naprawdę wspaniała gra, przy której spędziłem mnóstwo cudownych godzin z przyjaciółmi.
#oswiadczenie #gry #grypc #pcmasterrace
@CorpseBide: Spróbuj grać trochę mniej i naucz się składać zdania w języku polskim xD
https://www.youtube.com/watch?v=6wGl4zj6FZ4&list=PL2A919CD9628A1AF5
@Pumpkinn:
To fakt, warto wspomnieć chociażby o Terrarii czy Starbound, a takich gier jest mnóstwo.