Wpis z mikrobloga

via Android
  • 67
@Paula_pi niee, codziennie coś nowego, mam grupę osób dla których gotuje idą moimi królikami doświadczalnymi, póki co to skrobaki resztki z garażem bo tak smakowało
  • Odpowiedz
via Android
  • 36
@Naku czokoszoki są drogie, prawie 10zl za kilo. Ja używam najwięcej warzyw, ziemniaki, cebula, marchewką, buraki, jak mięso to mielone, całe mięsa na promocjach
@tr4b4nt bedzie
  • Odpowiedz
via Android
  • 20
@BezSpodni Jak byłem na studiach i robiliśmy projekty na zaliczenie to spotykaliśmy się u ziomkami w mieszkaniu, ja zbierałem od każdego po 3-4 złote szedłem na zakupy i gotowałem za każdym zarazem coś nowego. Każdy był zadowolony, ja bo nic nie robiłem nudnego na komputerze a oni zajadali aż im się uszy trzesly
  • Odpowiedz
@kaifasz: to sobie zamień na lepszej jakości mięso, nikt tego nie sprawdza, serio.
@krabsik: mówi się, że mięso idące do zmielenia jest gorszej kategorii, ponieważ nie widać co zostało zmielone. Plus obstawiałabym na więcej bakterii tlenowych w takim paczkowanym mięsie. Niebieski czasem kupuje, ja się wystrzegam, bo oboje mamy problemy ze strawieniem takiej gotowej mielonki i mówię tu tylko o mięsie 100%, nieważne z jakiego zwierzaka.

http://wydawnictwa.pzh.gov.pl/roczniki_pzh/files/pzhissues/id375/Ocena_jakosci_mikrobiologicznej_miesa_mielonego_przeznaczonego_do_sprzedazy_detalicznej.pdf

http://www.acta.media.pl/pl/action/getfull.php?id=1242

btw, myślę,
  • Odpowiedz
@krabsik: no wiesz, jest z paczki, sama trucizna, antybiotyki itp. nie to co te z lady, co leży Bóg wie ile, no ale wiem co mi kobieta mieli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@krabsik to, że smakuje #!$%@?. Serio. Nie wiem co tam za mięso dają ale jest #!$%@?. Lepiej kupić w pożądanym mięsnym kawał ładnego mięska i zmielić.

@matra tak zrobię, ale wtedy magicznych 3 złotych za porcję pewnie nie osiągnę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@krabsik to, że smakuje #!$%@?. Serio. Nie wiem co tam za mięso dają ale jest #!$%@?. Lepiej kupić w pożądanym mięsnym kawał ładnego mięska i zmielić.


@kaifasz: @matra: ja #!$%@?ę, rozkminy jakiego ścierwa się #!$%@?ć żeby kałdun nie bolał i nie było smierdzących siarką bączurów.
  • Odpowiedz
  • 243
@krabsik Nie ma gorszego raka niż strony internetowe z przepisami.

Wpisujesz w google "proste dania dla studentów". Oto pierwszy wynik:

"Makaron z boczkiem i cebulą" - myślisz sobie, spoko, zrobię.

Składniki:
- makaron ze szwajcarskiej mąki mielonej sposobem tradycyjnym
- boczek z dzikich świń z Afryki
- łzy brazylijskiego noworodka
- kryształ z serca góry uga buga
- cebula rotszwalcka wyhodowana w ziemi torfowej
- sól

Sposób przygotowania: Cebulę posiekać dobrze naostrzonym
  • Odpowiedz
@matra: dlaczego opakowanie nabrzmiewa powietrzem? Ostatnio pytałem się pani w lidlu dlaczego tatar z sokołowa jest taki „napuchniętych”, to powiedziała, ze on zawsze tam i jest OK.
  • Odpowiedz